Λήγει σήμερα η προθεσμία – Πώς θα καταβληθεί το ποσό – News.gr


Έως χθες είχαν υποβληθεί οριστικές αιτήσεις από 127.806 επιχειρήσεις

Λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα η προθεσμία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, για τον δεύτερο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έως και χθες ,το βράδυ της Πέμπτης, είχαν υποβληθεί οριστικές αιτήσεις από 127.806 επιχειρήσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή ότι η σημερινή είναι η τελευταία μέρα της προθεσμίας, καλεί όσους αφορά το πρόγραμμα ευνοϊκής χρηματοδότησης να σπεύσουν να υποβάλλουν αίτηση για την ένταξή τους σε αυτό.

Πρόκειται για ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, καθώς και όλες οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους οι οποίες διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή, όπως μικρά καταστήματα λιανικής, περίπτερα, πωλητές λαϊκών αγορών, εκμεταλλευτές ταξί κ.λπ.. Όλοι αυτοί μπορούν να λάβουν χρηματοδοτική ενίσχυση από το Δημόσιο με ευνοϊκούς όρους.

Την ενίσχυση δικαιούνται ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, καταστήματα ψιλικών, ειδών ένδυσης και υπόδησης, ειδών δώρων, παντοπωλεία, περίπτερα, φαρμακεία, αρτοποιεία, ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κομμωτήρια, και άλλα κατάστημα λιανικής που διαθέτουν ταμειακή μηχανή. Από το χρηματοδοτικό σχήμα μπορούν να επωφεληθούν επίσης πωλητές λαϊκών αγορών, εκμεταλλευτές ταξί, μικρές ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζομένους στους χώρους της εστίασης, του καφέ, της παροχής ποτών, σε καντίνες κ.ά.

Δυνατότητα ένταξης έχουν πλέον μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις ακόμα και αν ήταν προβληματικές κατά την 31η/12/2019.

Με δεδομένο ότι μόνο οι ατομικές επιχειρήσεις που είναι δυνητικά δικαιούχοι της χρηματοδοτικής ενίσχυσης ξεπερνούν τις 200.000, το υπουργείο Οικονομικών καλεί όσους δεν έχουν ήδη υποβάλει οριστική αίτηση να σπεύσουν να το κάνουν έως σήμερα τα μεσάνυχτα.

Να σημειώσουμε ότι στην επιστρεπτέα προκαταβολή Νο 2 θα διατεθούν δάνεια έως 1,4 δισ. ευρώ τα οποία θα επιστραφούν στο σύνολό τους ή εν μέρει στο κράτος. Ανάλογα με τις αιτήσεις θα οριστικοποιηθούν και οι όροι καταβολής με νέα ΚΥΑ.

Οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλουν στην ΑΑΔΕ νέα αίτηση χορήγησης με στόχο την πίστωση των χρημάτων έως τις 10 Ιουλίου στους λογαριασμούς τους με βάση τον στόχο που έχει θέσει το υπ. Οικονομικών.

Σχετικά Tags

επιστρεπτέα προκαταβολή

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο