Λεβεντάκης μαινόμενος στην Τριφυλία: Χαρακτήρισε “προδότες” συμβούλους της παράταξής τουΠροδότες χαρακτήρισε τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, οι οποίοι απουσίαζαν από την διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν συγκρότησε απαρτία.

«Ο Χριστός είχε έναν προδότη, τον Ιούδα, εγώ έχω τρεις» σχολίασε ο δήμαρχος για την απουσία 3 δημοτικών συμβούλων της παράταξής του από τις προγραμματισμένες για τη Δευτέρα το απόγευμα συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που αναβλήθηκαν λόγω έλλειψης απαρτίας. Μάλιστα προχώρησε ακόμη παραπέρα λέγοντας ότι τους στήριξε προεκλογικά και πως κατάφεραν να εκλεγούν επειδή κατέβηκαν με το συνδυασμό του.
Στην ουσία της υπόθεσης είναι ότι η δημοτική συμμαχία, όπως έχει απομείνει, δεν μπορεί να συγκροτήσει πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και χρειάζεται την παρουσία και των συνδυασμών που δεν συνεργάζονται με τη δημοτική αρχή ή των συμβούλων που για διάφορους λόγους έχουν αποστασιοποιηθεί.
Στην έναρξη της πρώτης συνεδρίασης που αφορούσε την «Εκριση Οικονομικού Απολογισμού-Ισολογισμού Δήμου Τριφυλίας Οικονομικού Ετους 2018», ο κ. Λεβεντάκης τόνισε «εμείς είμαστε εδώ, όταν συναποφασίσουν οι άλλοι θα γίνει η συνεδρίαση», συμπληρώνοντας λίγο αργότερα πως «έχει γίνει αντιληπτό το έργο της δημοτικής αρχής και τους πειράζει που πάμε πολύ καλά, εμείς θα κάνουμε αυτό για το οποίο έχουμε δεσμευτεί».
Ο αντιδήμαρχος από τη συνεργαζόμενη παράταξη «Τριφυλία επόμενη μέρα» Σωτήρης Μπακούρος μίλησε για συγκεκριμένο σχεδιασμό ακύρωσης των συγκεκριμένων συνεδριάσεων, και αυτό είπε είναι κατάπτωση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ούτε είναι τυχαία η απουσία ολόκληρων παρατάξεων, επισήμανε στη συνέχεια.
Από τη “Λαϊκή Συσπείρωση” ο Σαράντος Κουκούμης μίλησε για εκφυλιστικά φαινόμενα και τόνισε πως ο καθένας απολογείται στην κοινωνία είτε με την απουσία του είτε με την παρουσία του.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην πρώτη συνεδρίαση απουσίαζαν: Από την παράταξη του δημάρχου ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ασημακόπουλος και οι Παναγιώτης Αλευράς, Αγγελής Κοροβήλας, που οι δύο τελευταίοι από την αρχή της θητείας έχουν αποστασιοποιηθεί και δεν έχουν προταθεί ούτε από το δήμαρχο για κάποια θέση. Ολόκληρη η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του κ. Κατσίβελα. Από τη συνεργαζόμενη παράταξη της Χάιδως Παναγιωτοπούλου οι Μαρία Πανουσιοπούλου και Γιάννης Αδρακτάς. Οι πρόσφατα παραιτηθέντες από θέσεις Ευστάθιος Ανδρινόπουλος και Μάγδα Καμπύλη. Η παράταξη του Παναγιώτη Τσίγγανου με απόντα τον ίδιο τη Σταματία Αλεξοπούλου και τον Παναγιώτη Τσαφαρά (οι δύο πρώτοι προσήλθαν στη δεύτερη συνεδρίαση). Η παράταξη του Δημήτρη Δριμή με απόντα τον ίδιο και το σύμβουλό του Γιάννη Παρασκευόπουλο. Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Γιώργος Τσακανίκας.
Οι συνεδριάσεις θα επαναληφθούν την ερχόμενη Δευτέρα 29 του μηνός στις 7 και 8 μ.μ. αντίστοιχα.

Κ.Μπ.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο