Μέτρα φύλαξης στις σχολικές μονάδες του Δήμου ΚαλαμάταςΤην παραμονή των σχολικών φυλάκων του δήμου και σε νυχτερινή βάρδια (10 το βράδυ έως 6 το πρωί) και τη διενέργεια περιπολιών της Δημοτικής Αστυνομίας, τις ίδιες σχεδόν ώρες σε σχολεία της πόλης που τελούν υπό κατάληψη, αποφάσισε ο Δήμος Καλαμάτας, σε χθεσινή σύσκεψη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, οι σχολικοί φύλακες θα παραμένουν όλη τη νύχτα στα σχολικά συγκροτήματα του πρώην Πολυκλαδικού, του ΕΠΑΛ στην οδό Κρήτης και του 4ου Γυμνασίου – 4ου και 6ου Λυκείου.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, εκπροσώπων της Αστυνομικής Διεύθυνσης, της Δημοτικής Αστυνομίας και υπηρεσιακών παραγόντων, αποφασίστηκε η διενέργεια νυχτερινών περιπολιών της Δημοτικής Αστυνομίας και ολιγόλεπτη παραμονή έξω από τα σχολικά συγκροτήματα, καθώς και η απόσυρση των κάδων απορριμμάτων από τα παραπάνω σχολικά συγκροτήματα και η μεταφορά τους σε παράπλευρα σημεία.
Η εφαρμογή των μέτρων αυτών θα ισχύσει έως και τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου και όπως επισημαίνεται, τα μέτρα μπορεί να τροποποιηθούν ή και να παραταθούν.
Σημειώνεται, ακόμα, ότι σε σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη έχουν υπάρξει εκτεταμένες φθορές σε κτήρια και εξοπλισμό. Πλήρης εικόνα για το μέγεθος των ζημιών θα δοθεί, όταν τα συνεργεία του δήμου μπουν στους σχολικούς χώρους για επίσημη καταγραφή. Ηδη, πάντως, από τον δήμαρχο έχει δοθεί οδηγία στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για εξεύρεση πόρων, προκειμένου άμεσα να υπάρξει αποκατάσταση των ζημιών και τα σχολεία να μπορέσουν να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο