Μαζί σε δράσεις ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης δήμος Αθηναίων-Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός


Συμφωνία για την εδραίωση και ανάπτυξη της συνεργασίας τους τα επόμενα τρία χρόνια, με προοπτική περαιτέρω επέκτασης, υπέγραψαν σήμερα ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr Αντώνιος Αυγερινός, με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και την πρόεδρο του δ.σ. του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων), Άννα Ροκοφύλλου.

Σκοπός του Μνημονίου Συνεργασίας είναι αφενός η βελτίωση των μηχανισμών αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων και η ενίσχυση της προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αφετέρου η ιατρική κάλυψη κι αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, με τη σωστή και ασφαλή παροχή Πρώτων Βοηθειών σε κάθε είδους διοργανώσεις, όπως εκδηλώσεις, συναυλίες, πολιτιστικά δρώμενα, αθλητικά γεγονότα κλπ.

Ειδικότερα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα συνδράμει τον δήμο Αθηναίων και τον ΟΠΑΝΔΑ προσφέροντας υγειονομική κάλυψη και πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη σε όλα τα αθλητικά γεγονότα, αλλά και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Μπακογιάννης – Dr. Αντώνιος Αυγερινός 

Επίσης, προβλέπεται παροχή υποστήριξης στον δήμο Αθηναίων, και συγκεκριμένα στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, σε όλες τις εθιμοτυπικές εκδηλώσεις. Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας θα υπάρχει παρουσία ποδηλατών – διασωστών για παροχή υγειονομικής κάλυψης. Τέλος, υγειονομική κάλυψη θα υπάρχει και στα Summer Camp για παιδιά (που διοργανώνει ο ΟΠΑΝΔΑ), όπως και παροχή εκπαίδευσης στις Πρώτες Βοήθειες και στην ΚΑΡΠΑ (καρδιοπνευμονική ανάνηψη) στο προσωπικό του δήμου και του ΟΠΑΝΔΑ.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνης Αυγερινός, δήλωσε πως «η συνεργασία του ΕΕΣ με τον δήμο Αθηναίων και ιδιαίτερα με τον εξαίρετο δήμαρχο κ. Μπακογιάννη, είναι απόρροια κοινών αντιλήψεων αρχών και θέσεων σε θέματα ανθρωπισμού, εθελοντισμού, αλτρουισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης. Σχεδιάζουμε από κοινού την ανάπτυξη μιας αγαθοποιού δυναμικής που θα εδράζεται σε ένα ευρύ φάσμα κοινωφελών δραστηριοτήτων. Παράλληλα, χαράσσουμε και υλοποιούμε καινοτόμες δράσεις και ενέργειες που έχουν ως στόχο και σκοπό την ενίσχυση κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης, την ενδυνάμωση του εθελοντικού πνεύματος και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών σε φαινόμενα περιθωριοποίησης και αποκλεισμού ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Η υπογραφή του Μνημονίου θα αποτελεί το εφαλτήριο για την περαιτέρω χάραξη νέων δράσεων προς όφελος όλων των πολιτών του δήμου της Αθήνας».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, υπογράμμισε πως «μια πόλη έχει ζωή όταν έχουν ζωή οι άνθρωποί της. Πηγαίνει μπροστά, όταν καταφέρνει να τους στηρίζει όλους. Αναπτύσσεται, όταν δεν αφήνει κανέναν μόνο του. Αυτός είναι ο σκοπός κι ο απόλυτος στόχος μας. Με κάθε δράση, με κάθε πρωτοβουλία μας που κάνει την πόλη ανθρώπινη στην καθημερινότητά της. Είναι αυτό που αλλάζει στην Αθήνα. Η δημιουργία μιας τεράστιας ομπρέλας αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Και η συνεργασία μας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό μεγαλώνει την ομπρέλα, τη δυναμώνει».

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο