Μείωση ΦΠΑ και προκαταβολής φόρου, στήριξη των «κόκκινων» δανειοληπτών – News.gr


Μέτρα ανακούφισης νοικοκυριών και επιχειρήσεων μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020 ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών

Σειρά οικονομικών μέτρων για τη στήριξη των κοικοκυριών και των επιχειρήσεων για την τρίτη φάση του σχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την εξειδίκευση των εξαγγελιών που έκανε νωρίτερα ο πρωθυπουργός.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε την μείωση του ΦΠΑ στο 13% στα εισιτήρια μεταφορών, τον καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά, τα εισιτήρια κινηματογράφων έως τις 31 Οκτωβρίου, την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε εποχικά εργαζόμενους που δεν θα εργαστούν φέτος, την επέκταση της αναστολής συμβάσεων εργασίας, την συνέχιση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και τον Ιούνιο, την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων που τελούν σε αναστολή.

Για τις επιχειρήσεις, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την αναστολή της πληρωμής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για όσες επιχειρήσεις μένουν κλειστές, καθώς και για τις εν λειτουργία επιχειρήσεις της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Επίσης, παρατείνεται το δικαίωμα μείωσης του ενοικίου επιχειρήσεων κατά 40%.

Ακόμη ανακοίνωσε ότι θα στηριχθεί το σύνολο των «κόκκινων» δανειοληπτών που επλήγησαν από την πανδημία και θα ενισχυθούν οι συνεπείς δανειολήπτες.

Περισσότερα σε λίγο

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο