Μεγάλη η απήχηση του virtual Μαθητικού Διαγωνισμού του JA Greece


Περισσότεροι από 230.000 θεατές σε 28 χώρες παρακολούθησαν τη ζωντανή μετάδοση του Virtual Live 15ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2020» του οργανισμού Junior Achievement Greece που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020.

Ο οργανισμός αξιοποίησε τα σύγχρονα online εργαλεία για να διατηρήσει στο ακέραιο τις διαδικασίες αξιολόγησης των ομάδων, τον παλμό, τη θετική ενέργεια και την αγωνία στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, όπως κάθε χρόνο – μόνο που αυτή τη φορά οι διαγωνιζόμενοι, οι κριτές και οι προσκεκλημένοι ήταν σε απευθείας σύνδεση από τα σπίτια τους και η απονομή των βραβείων έγινε με εικονικό τρόπο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2020» έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία απένειμε το πρώτο βραβείο σε ζωντανή σύνδεση με το γραφείο της στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να προωθήσουν καινοτόμες ιδέες πάνω στην υγιή επιχειρηματικότητα, ενώ υπογράμμισε ότι εντυπωσιάστηκε από την κοινωνική ευαισθησία των μαθητών, καθώς οι περισσότερες «επιχειρήσεις» είχαν ως στόχο της ενίσχυση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Η κυρία Σακελλαροπούλου πρόσθεσε ότι μέσα από τέτοιες δράσεις γεννάται η αισιοδοξία ότι η νέα γενιά όχι μόνο θα βελτιώσει τον εαυτό της, αλλά θα οδηγήσει μπροστά τη χώρα.

Το δεύτερο και τρίτο βραβείο απονεμήθηκαν αντιστοίχως από την Υπουργό και την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και Σοφία Ζαχαράκη, ενώ ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας απένειμε το Ειδικό Βραβείο Αειφόρου Ανάπτυξης.

Οι μαθητικές εικονικές επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν είναι οι εξής:

  • 1ο Βραβείο: «ECOWAVE», Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης
  • 2ο Βραβείο: «ΚINESIS», Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας
  • 3ο Βραβείο: «ELEPHANT», Γενικό Λύκειο Φιλοθέης και Γενικό Λύκειο Τραγαίας Νάξου
  • Ειδικό Βραβείο Αειφόρου Ανάπτυξης: «Ο κήπος της αειφορίας», 1ο ΕΠΑ.Λ. Διδυμοτείχου
  • Ειδικό Βραβείο Αξιοποίησης Νέων Τεχνολογιών: «DeepSeaRobotiΧ», 1οΓυμνάσιο Γέρακα
  • Ειδικό Βραβείο Δια Βίου Μάθησης: «Πελλαία Φύση», Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών
  • Βραβείο Τιμής Ένεκεν: «ΠετμΕΕΕΕΚνοστιμιές», Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κοζάνης

H ομάδα «ECOWAVE» του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης που κατέκτησε το πρώτο βραβείο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA Europe που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 24-26 Ιουλίου στην Πορτογαλία.

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο