Μεγάλη η διασπορά στη Δυτική Αττική

[ad_1]

Την επιδημιολογική εικόνα της Δυτικής Αττικής σχολίασε το πρωί ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης αναφέροντας πως η διασπορά του κορωνοϊού στον πληθυσμό είναι μεγάλη, γι ‘ αυτό και απαιετίται προσοχή. 

Υπενθυμίζεται ότι «καμπανάκι» για τη Δυτική Αττική και τον δήμο Αχαρνών χτύπησε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.  Όπως ενημέρωσε μετά και τη σχετική μεσημβρινή τηλεδιάσκεψη στη Πολιτική Προστασία, στην ευρύτερη αυτή περιοχή τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού είναι 392, με μέση ηλικία τα 42 έτη. Συνολικά 764 άτομα-στενές επαφές τους είναι σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σαρηγιάννης υποστήριξε πως τις τελευταίες ημέρες η Αττική έχει παρουσιάσει μια στασιμότητα σε ό,τι άφορα τον αριθμό των κρουσμάτων, κάτι που ανησυχεί τους επιστήμονες. Μάλιστα ο δείκτης αναπαραγωγής, σύμφωνα με τον καθηγητή, βρισκόταν χθες στο 0,93,  και εξακολουθεί να είναι κάτω από το 1 τις τελευταίες ημέρες. Επειδή όμως είναι κοντά στη μονάδα η αποκλιμάκωση συνεχίζει να είναι αργή, σε πολλές περιοχές μεταξύ των οποίων η Θεσσαλονίκη και η Αττική.

Παρόλα αυτά, ο καθηγητής σημείωσε πως βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης. Ωστόσο, τα νούμερα δεν έχουν μειωθεί σε τέτοιο επίπεδο που να επιτρέψουν το άνοιγμα του εμπορίου.

Υπενθυμίζεται ότι η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ κατέγραψε χθες 1.395 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 357 στη Θεσσαλονίκη και 295 στην Αττική.

Στις Σέρρες εντοπίστηκαν 80 και στη Μαγνησία 75, ενώ άλλες 39 περιοχές της χώρας κατέγραψαν κάτω από 50 κρούσματα η καθεμία. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων έφτασε τα 122.648. Αυξημένος, όμως, εξακολουθεί να είναι ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ, με 583 φορείς του ιού να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Παράλληλα, τριψήφιος ήταν και πάλι χθες ο αριθμός των θανάτων, καθώς 102 συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων στη χώρα μας στους 3.472.  

 [ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο