Μεσσήνη: Στον Αθανασόπουλο ο νέος πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΤα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και βιοτέχνες του νομού, λόγω του κλεισίματος των επιχειρήσεων για 2 μήνες, παρουσίασε ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας Θεόδωρος Καλογερόπουλος, στον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, σε επίσκεψή του στο Δημαρχείο, το απόγευμα της Τρίτης.

Συνοδευόμενος από τον γ.γ. της Ομοσπονδίας Γιάννη Κουφό, εκτίμησε ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και χρειάζεται πολυεπίπεδη προσπάθεια για τη στήριξή τους. Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας σημείωσε ότι θα πρέπει οι δήμοι και όλα τα ταμεία να δώσουν παρατάσεις στις οφειλές των επαγγελματιών για να μπορέσουν μακροπρόθεσμα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Επίσης, πως θα πρέπει να στηρίξουν εμπράκτως τους επαγγελματίες απαλλάσσοντάς τους από την καταβολή τελών.
Ο κ. Αθανασόπουλος συνεχάρη τον κ. Καλογερόπουλο για την ανάληψη των καθηκόντων του και σημείωσε ότι η αυτοδιοίκηση, αλλά και ο ίδιος προσωπικά αναγνωρίζουν όλα αυτά τα ζητήματα που έχουν ανακύψει. Για τον λόγο αυτό, όπως είπε, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου επεξεργάζονται σχέδιο προσαρμοσμένο στην πρόσφατη νομοθεσία, το οποίο πραγματικά θα διευκολύνει τους επαγγελματίες να κάνουν ομαλή επανεκκίνηση που θα επιφέρει κοινωνική ισορροπία. Ακολούθως, συζήτησαν θέματα που αφορούν στους επαγγελματοβιοτέχνες, όπως τις αναπτυξιακές προοπτικές, τα επενδυτικά προγράμματα και τη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.
Ο δήμαρχος τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας με την Ομοσπονδία για τη συζήτηση προτάσεων και την προώθηση ζητημάτων που θα ενισχύουν τους επαγγελματίες, από τη βιωσιμότητα των οποίων κρίνεται αν θα διατηρηθεί ζωντανός ο εμπορικός ιστός κάθε περιοχής.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο