Μεσσήνη: Συνάντηση για τις επιπτώσεις του καύσωνα στην ελαιοκαλλιέργειαΓια τις επιπτώσεις του καύσωνα στην ελαιοκαλλιέργεια και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για τη διαπίστωση του μεγέθους της ζημιάς και τον τρόπο αποζημίωσης των παραγωγών, συζήτησε χθες στο Δημαρχείο, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος με στελέχη του ΕΛΓΑ από το κατάστημα της Τρίπολης.

Ηδη, όπως έγινε γνωστό, το αρμόδιο τμήμα του δήμου έκανε αναγγελία ζημιάς από το συγκεκριμένο αίτιο. Οι παραγωγοί αυτή τη στιγμή δεν οφείλουν να προβούν σε κάποια ενέργεια (δήλωση ζημιάς, αίτηση). Για λίγες μέρες ακόμα θα γίνεται παρακολούθηση της εξέλιξης του φαινομένου από την υπηρεσία του ΕΛΓΑ.
Στη συνάντηση υπό την προεδρία του δημάρχου, συμμετείχαν ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Τρίπολης Ηλίας Αγγελόπουλος, η προϊσταμένη του Τμήματος Εκτιμήσεων και Αποζημιώσεων Εφη Θεοδωροπούλου, ο προϊστάμενος του Γραφείου ΚΟΕ (Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων – πρώην ΠΣΕΑ) Τρίπολης Ανέστης Τακορίδης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάσος Παπαγεωργίου και η προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Μαρία Παπαθανασοπούλου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο δήμαρχος Μεσσήνης θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους εκπροσώπους του ΕΛΓΑ, προκειμένου να ενημερώνεται για τη σαφή εικόνα της ζημιάς που θα καταγραφεί. Ακολούθως, θα απευθυνθεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητώντας να εξευρεθούν τα χρήματα και να επισπευσθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης μέσω ΚΟΕ.
Από την προηγούμενη εβδομάδα έχει αποσταλεί επιστολή από τον δήμο προς τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για να κάνουν μία αντικειμενική προσέγγιση του ύψους της ζημιάς στις περιοχές τους.
Για την καλύτερη ενημέρωση των ελαιοπαραγωγών, ο δήμαρχος θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών του δήμου μεθαύριο Πέμπτη στις 12.30 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο. 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο