Μεσσηνία: Δείγματα για κορονοϊό από ΕΟΔΥ στο διοικητήριο (βίντεο) 

Δείγματα για κορονοϊό έλαβε από αντιπεριφερειάρχες και υπαλλήλους κλιμάκιο του ΕΟΔΥ χθες το πρωί, στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στην αίθουσα “Παναγιώτης Φωτέας”.

Τα άτομα του ΕΟΔΥ φορούσαν τις ειδικές ολόσωμες στολές, παίρνοντας τις προφυλάξεις που πρέπει. Μεταξύ αυτών που έδωσαν δείγμα ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Βασίλης Καπέλιος.

“Είναι μοριακός, δειγματοληπτικός και προαιρετικός έλεγχος” εξήγησε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας – γιατρός Παναγιώτης Κατσαφάδος. Ενημέρωσε ότι αυτούς τους ελέγχους πραγματοποιούν τα 2 κλιμάκια του ΕΟΔΥ που εργάζονται στη Μεσσηνία και δήλωσε πως θα προσληφθούν κι άλλα άτομα και τα κλιμάκια στο νομό θα γίνουν 4.

Ο διευθυντής του Κ.Υ. παρατήρησε ότι ελέγχονται κατά προτεραιότητα άτομα με αυξημένο ρίσκο, όπως γιατροί και φαρμακοποιοί, καθώς και άνθρωποι που φιλοξενούνται σε δομές (γηροκομείο κλπ.).

 

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ

Ο γιατρός ενημέρωσε ότι μέχρι τώρα από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ έχουν ληφθεί στη Μεσσηνία 500 δείγματα και όλα είναι αρνητικά στον κορονοϊό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Αναστασόπουλος είπε ότι θα παρακολουθούν το θέμα του κορονοϊού και θα κάνουν αυτό που πρέπει. Παρατήρησε ότι θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις για το αεροδρόμιο, εκτιμώντας πως ίσως χρειαστεί να παίρνουν δείγματα απ’ όλο τον κόσμο που έρχεται αεροπορικώς από το εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων στην Π.Ε. Μεσσηνίας Θανάσης Αθανασόπουλος δήλωσε ότι είναι ευκαιρία να διαφανεί αν υπάρχει κάποιος με κορονοϊό που δεν έχει συμπτώματα. Και ενημέρωσε πως είχαν γραφτεί 40 άτομα για να δώσουν δείγμα, αλλά έρχονταν κι άλλοι εκτός καταλόγου.

Γ.Σ.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο