Μεταναστευτικό: Για κλειστή δομή στα Μέγαρα συζήτησαν Μηταράκης-δήμος


Με εκπροσώπους του δήμου Μεγαρέων και βουλευτές της περιοχής, παρουσία τοπικών παραγόντων, συναντήθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, και τους ενημέρωσε σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για την κατασκευή κλειστής ελεγχόμενης δομής 400 ατόμων, σε οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί.

Ο κ. Μηταράκης άκουσε τις απόψεις των συμμετεχόντων και πρότεινε τη διενέργεια νέας συνάντησης μέσα στην εβδομάδα σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας Δυτικής Αττικής, ενώ ζήτησε και την αντιπρόταση των συμμετεχόντων φορέων για τη χωροθέτηση της δομής.

Οι αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται στη Δυτική Αττική αντιστοιχούν σήμερα σε ποσοστό 0,1% του πληθυσμού της περιφερειακής ενότητας και με τη νέα πρόταση του ΥΜΑ αναμένεται να ανέλθουν σε ποσοστό 0,4%, δηλαδή ποσοστό μικρότερο σε σχέση με το 1% ανά περιφερειακή ενότητα, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, οι επικεφαλής των παρατάξεων του δήμου, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νέας Περάμου, Γιάννης Σεβαστής, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Ελευθέριος Κοσμόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής ΝΔ στη Δυτική Αττική Αθανάσιος Μπούρας και οι βουλευτές της ΝΔ Ευάγγελος Λιάκος και Γιώργος Κώτσηρας.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο