Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή – Περίπατος την Ημέρα του Περιβάλλοντος


Περίπατο στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, διοργανώνει την Ημέρα του Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) στις 5.30μμ με σημείο συνάντησης την είσοδο του Πάρκου από τη Λεωφ.Μεσογείων (απέναντι από το ΥΠ.ΕΝ), η «Επιτροπή αγώνα για το  Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή».

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Όπως η ζωτική ανάγκη της δημόσιας Υγειονομικής προστασίας αποδείχτηκε στη υγειονομική κρίση που βιώνουμε με τον κορονοϊό Covid-19, έτσι και το περιβάλλον είναι ζωτική-πρωταρχική ανάγκη για το μέλλον μας και των παιδιών μας, αφού η απώλεια ζωτικών χώρων τόσο στα δάση-ορεινούς όγκους όσο και στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον έχει άμεση σχέση με την εξάπλωση των ιώσεων-λοιμώξεων ασθενειών.
Επίσης Μελέτη του ΕΜΠ (2010) έχει δείξει ότι: ʺ το λεκανοπέδιο σήμερα έχει ανάγκη ένα σύνολο ελεύθερων χώρων πρασίνου, με μικρά συνοικιακά πάρκα ή πάρκα γειτονιάς, μεσαίου μεγέθους πάρκα και χώρους πρασίνου μητροπολιτικής σημασίας, στους ελάχιστους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους τέτοιας κλίμακαςʺ (Μητροπολιτικά Πάρκα Γουδή, Ελληνικού κ.ά.)».

Η επιτροπή διεκδικεί:
1) την άμεση εφαρμογή των διατάξεων του Π.Δ. 187/Δ/2011 οι οποίες προβλέπουν: Σύσταση Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου, Σχέδιο Γενικής Διάταξης για το ΜΠΓ, απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων εντός του Πάρκου, απομάκρυνση των συρματοπλεγμάτων.
2) την ολοκλήρωση της παραχώρησης 965 στρεμμάτων στους Δήμους Αθηναίων και Ζωγράφου, όπως προβλέπεται από το Ν.732/77.
3) την δημοσίευση και κύρωση της ΣΜΠΕ (Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) του νέου Π.Δ/τος προστασίας του ορεινού όγκου του Υμηττού, ώστε να εξασφαλιστεί η απόλυτη νομοθετική προστασία του».

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο