Μικροσκοπικό συστατικό αντισώματος εξουδετερώνει τον Sars-cov-2 – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Επιστήμονες του University of Pittsburgh School of Medicine, απομόνωσαν το μικρότερο βιολογικό μόριο που ουδετεροποιεί εντελώς και ειδικά τον ιό  SARS-CoV-2. Το συστατικό αντισώματος που είναι 10 φορές μικρότερο από το αντίσωμα πλήρους μεγέθους, έχει χρησιμοποιηθεί για να παραχθεί φάρμακο γνωστό ως Ab8 για πιθανή χρήση ως θεραπευτική και προφυλακτική αγωγή κατά του SARS-CoV-2.

Οι ερευνητές ανέφεραν σήμερα στο περιοδικό Cell, ότι το Ab8 είναι πολύ αποτελεσματικό στην πρόληψη και αντιμετώπιση της λοίμωξης από SARS-CoV-2 σε ποντικούς και ινδικά χοιρίδια. Το μικροσκοπικό του μέγεθος δεν αυξάνει μόνο τη δυνατότητα του για απορρόφηση από τους ιστούς ώστε να ουδετεροποιεί καλύτερα τον ιο,  αλλά καθιστά πιθανή τη χορήγηση του φαρμάκου μέσω εναλλακτικών οδών όπως η εισπνοή. Είναι σημαντικό πως δεν προσδένεται σε ανθρώπινα κύτταρα-καλό σημάδι ότι δεν θα έχει ανεπιθύμητες  ενέργειες στους ανθρώπους.

Το Ab8 αξιολογήθηκε σε συνεργασία με επιστήμονες του University of North Carolina at Chapel Hill (UNC) και University of Texas Medical Branch (UTMB) στο Galveston, καθώς και του University of British Columbia και  University of Saskatchewan.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι το Ab8 δεν έχει μόνο πιθανότητες να αποτελέσει θεραπεία για την COVID-19, αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εμποδίσει τους ανθρώπους να μολύνονται από τον SARS-CoV-2.

Αντισώματα μεγαλύτερου μεγέθους έχουν δράσει έναντι άλλων λοιμωδών νόσων και φάνηκαν καλά ανεκτά, δίνοντας ελπίδα ότι θα μπορούσε να αποτελέσει αποτελεσματική αγωγή για ασθενείς με COVID-19 και για την προστασία όσων δεν είχαν προσβληθεί ποτέ από τη λοίμωξη και δεν έχουν ανοσία.

Οι ερευνητές εντόπισαν το αντίσωμα σε μια ομάδα περισσότερων των  100 δισεκατομμυρίων υποψηφίων, Χρησιμοποίησαν ως δόλωμα την πρωτεΐνη- ακίδα του SARS-CoV-2

Πηγές: Cell,

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Μικροσκοπικό συστατικό αντισώματος εξουδετερώνει τον Sars-cov-2

Έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή φαρμάκου, ενώ μπορεί να χορηγηθεί σαν εμβόλιο για όσους δεν έχουν ανοσία στον ιό…. Περισσότερα »

180 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 5 ακόμη θάνατοι180 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό – 5 ακόμη θάνατοι

Οι 23 είναι εισαγόμενες, οι 102 αφορούν την Αττική και οι 8 προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη…. Περισσότερα »

Επαρκούν οι ΜΕΘ για χειμερινό κύμα κορωνοϊού;Επαρκούν οι ΜΕΘ για χειμερινό κύμα κορωνοϊού;

Πόσες ήταν διαθέσιμες πέρυσι, πόσες φέτος και ποια είναι η δυναμικότητα στα νοσοκομεία αναφοράς CoViD-19…. Περισσότερα »

Σε ποιους Δήμους της Αττικής θα εφαρμοστούν μέτρα για τον κορωνοϊόΣε ποιους Δήμους της Αττικής θα εφαρμοστούν μέτρα για τον κορωνοϊό

Δεν αναμένεται lockdown, όπως αναφέρουν πηγές από την Πολιτική Προστασία, ενώ πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο οριζόντιων μέτρων στο Λεκανοπέδιο…. Περισσότερα »

Εγκυμοσύνη και πολλαπλή σκλήρυνσηVideo – Εγκυμοσύνη και πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μαρία Αναγνωστούλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Υπεύθυνη Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσογενετικής, 1ης Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής, ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, επισημαίνει ότι, πλέον δεν … Δείτε το video

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο