Μπαρισιτινίμπη και ρεμντεσιβίρη συντομεύουν την ανάρρωση σε νοσηλευόμενους  με COVID-19  – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, η Lilly και η Incyte ανακοινώνουν τα πρώτα δεδομένα που προέκυψαν από τη μελέτη Adaptive Covid-19 Treatment Trial(ACTT-2),που χρηματοδοτείται από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (ΝΙΑID) των ΗΠΑ.

H μελέτη ACTT-2 περιλαμβάνει περισσότερους από 1.000 ασθενείς και ξεκίνησε στις 8 Μαΐου με σκοπό την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας του συνδυασμού μπαρισιτινίμπης σε δόση 4mgκαι της ρεμντεσιβίρης σε σύγκριση με τη μονοθεραπεία με ρεμντεσιβίρη, σε νοσηλευόμενους ασθενείς με νόσο COVID-19.

Η μπαρισιτινίμπη σε συνδυασμό με τη ρεμντεσιβίρη πέτυχε το πρωτεύον καταληκτικό σημείο που ήταν η μείωση του χρόνου μέχρι την ανάρρωση σε σύγκριση με τη μονοθεραπεία με ρεμντεσιβίρη.

Οι ερευνητές της μελέτης κατέγραψαν μείωση κατά περίπου μία ημέρα στο διάμεσο χρόνο ανάρρωσης για το συνολικό πληθυσμό των ασθενών που έλαβε τη συνδυασμένη θεραπεία έναντι εκείνου που έλαβε τη μονοθεραπεία. Το εύρημα αυτό ήταν στατιστικά σημαντικό. Ως ανάρρωση οριζόταν η κατάσταση στην οποία ο συμμετέχων ήταν αρκετά καλά ώστε να αποχωρήσει από το νοσοκομείο, δηλαδή σήμαινε ότι δεν χρειαζόταν πλέον χορήγηση οξυγόνου, ή συνεχιζόμενη ιατρική περίθαλψη στο νοσοκομείο ή ότι δεν νοσηλευόταν πια την 29η ημέρα.Επιπροσθέτως, επιτεύχθηκε και δευτερεύον καταληκτικό σημείο που συνέκρινε τις εκβάσεις των ασθενών κατά την 15η ημέρα της νοσηλείας σύμφωνα με κλίμακα 8 σημείων βαρύτητας από την ανάρρωση μέχρι το θάνατο.

Ανεξάρτητη ομάδα επιστημόνων επέβλεπε αυτή τη διπλή, τυφλή, τυχαιοποιημένης κατανομής μελέτη για τον έλεγχο της ασφάλειας. Πρόσθετες αναλύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για την κατανόηση άλλων δεδομένων σχετικών με τις κλινικές εκβάσεις, περιλαμβανομένης της θνησιμότητας. Το NIAID αναμένεται να δημοσιεύσει όλες τις λεπτομέρειες της μελέτης σε επιστημονικό περιοδικό.

«Τα αποτελέσματα της μελέτης ACTT-2 αποτελούν ακόμα ένα βήμα στην βελτίωση της φροντίδας των ασθενών αυτών» δήλωσε ο Andre Kalil,Καθηγητής Πανεπιστημίου στο Ιατρικό Κέντρο της Νεμπράσκα και κύριος ερευνητής των μελετών ACTT. «Αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τον δυνητικό ρόλο της μπαρισιτινίμπης στη θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου COVID-19».

Με βάση τα δεδομένα της μελέτης ACTT-2, η Lilly προγραμματίζει να συζητήσει το ενδεχόμενο για επείγουσα έγκριση από τον FDA και να διερευνήσει αντίστοιχες εγκρίσεις από άλλους ρυθμιστικούς φορείς για τη θεραπευτική αντιμετώπιση με μπαρισιτινίμπη νοσοκομειακών ασθενών με COVID-19.

«Ως εταιρεία έχουμε προχωρήσει πολύ γρήγορα στην ανάπτυξη και αξιολόγηση φαρμάκων για την πρόληψη και θεραπεία ασθενών με COVID-19», ανέφερε ο Daniel Skovronsky MD. Ph.D ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της Lilly. «Αυτά τα αποτελέσματα μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε καλύτερα τον πιθανό ρόλο της μπαρισιτινίμπης στους νοσοκομειακούς ασθενείς με COVID-19 και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την έρευνα παράλληλα με άλλες πρωτοβουλίες μας για την καταπολέμηση της νόσου COVID- 19».

 

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Μικροσκοπικό συστατικό αντισώματος εξουδετερώνει τον Sars-cov-2

Έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή φαρμάκου, ενώ μπορεί να χορηγηθεί σαν εμβόλιο για όσους δεν έχουν ανοσία στον ιό…. Περισσότερα »

Επαρκούν οι ΜΕΘ για χειμερινό κύμα κορωνοϊού;Επαρκούν οι ΜΕΘ για χειμερινό κύμα κορωνοϊού;

Πόσες ήταν διαθέσιμες πέρυσι, πόσες φέτος και ποια είναι η δυναμικότητα στα νοσοκομεία αναφοράς CoViD-19…. Περισσότερα »

180 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 5 ακόμη θάνατοι180 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό – 5 ακόμη θάνατοι

Οι 23 είναι εισαγόμενες, οι 102 αφορούν την Αττική και οι 8 προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη…. Περισσότερα »

Σε ποιους Δήμους της Αττικής θα εφαρμοστούν μέτρα για τον κορωνοϊόΣε ποιους Δήμους της Αττικής θα εφαρμοστούν μέτρα για τον κορωνοϊό

Δεν αναμένεται lockdown, όπως αναφέρουν πηγές από την Πολιτική Προστασία, ενώ πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο οριζόντιων μέτρων στο Λεκανοπέδιο…. Περισσότερα »

Εγκυμοσύνη και πολλαπλή σκλήρυνσηVideo – Εγκυμοσύνη και πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μαρία Αναγνωστούλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Υπεύθυνη Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσογενετικής, 1ης Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής, ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, επισημαίνει ότι, πλέον δεν … Δείτε το video

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο