Μπορέλ: Οι σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας δεν είναι ιδιαίτερα καλές αυτή τη στιγμή | ΚόσμοςΦωτ. REUTERS

Η Τουρκία αποτελεί το σημαντικότερο θέμα της ατζέντας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., το οποίο συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση, παρατήρησε ότι οι σχέσεις Βρυξελλών – Άγκυρας δεν είναι ιδιαίτερα καλές αυτή τη στιγμή. Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι θα είναι ενδιαφέρουσα η συζήτηση για το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το σημαντικό ζήτημα.

Επίσης, δήλωσε πως είναι σημαντικό το γεγονός ότι το σημερινό Συμβούλιο γίνεται με φυσική παρουσία έπειτα από πολλές τηλεδιασκέψεις.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, όπως είπε, θα συζητηθεί η Λατινική Αμερική, όπου καταγράφηκαν σημαντικά προβλήματα από τον κορωνοϊό, αλλά και επειδή πρέπει να ενδυναμωθούν οι σχέσεις της με την Ευρώπη. Πρόσθεσε επίσης ότι θα συζητηθούν τα ζητήματα της Λιβύης, της Βενεζουέλας, της Αφρικής και τα πρώτα αποτελέσματα του διαλόγου Πρίστινας – Βελιγραδίου.

Ο κ. Μπορέλ ανέφερε ότι θα συζητηθεί και η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ τονίζοντας ότι «ο νόμος που πέρασε από τις κινεζικές αρχές είναι πιο δρακόντειος από ότι αναμενόταν και τα κράτη – μέλη θα εκφράσουν τις θέσεις τους και την ανησυχία τους για την κατάσταση εκεί».

Διαβάστε επίσης:

Αλ. Διακόπουλος στην Κ»: Ολοι γνωρίζουν τις «κόκκινες γραμμές» μας

Η ατζέντα της Αγκυρας και οι συμμαχίες της Αθήνας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο