ΜυθομανίεςΤι σχέση έχει ο Σαίξπηρ με τον Αδαμάντιο Κοραή ή τον Νεύτωνα; Μια συλλογή διηγημάτων που μας ταξιδεύει από την Αναγέννηση μέχρι τον 19ο αιώνα, με πρωταγωνιστές ιστορικά πρόσωπα αλλά και φανταστικούς ήρωες, οι οποίοι κινούνται σε μια ατμόσφαιρα μυστηρίου.

Χαμένα βιβλία, μυθικές βιβλιοθήκες, κυνήγι θησαυρών, κλεπτομανείς συλλέκτες, φιλομαθείς πρίγκιπες και μυθομανείς ιστορικοί: στα διηγήματα του Στράτου Μυρογιάννη προβάλλει ένας παράξενος, ξεχασμένος, γοητευτικός κόσμος. Μεσαιωνικές ιστορίες παραπέμπουν σε ηρωικά έπη, πεπαιδευμένοι Άραβες συναντώνται με σκοτεινές φυσιογνωμίες που θα προδιαγράψουν την πορεία της Ελληνικής Διασποράς, ελληνικής καταγωγής τυχοδιώκτες έρχονται σε επαφή με διάσημους πάπες ή αλχημιστές. Η αφήγηση κινείται στα όρια μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας και κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος για τη φύση των πραγμάτων και την εξέλιξη του μυστηρίου.

«Ο Στράτος Μυρογιάννης αιφνιδιάζει ευχάριστα, αφηγείται γλαφυρά, προσεγγίζει ανατρεπτικά, δηλαδή, είναι αντισυμβατικός σε θεματολογία, αλλά φαινομενικά συμβατικός στη γραφή», όπως γράφει ο Κώστας Θ. Καλφόπουλος. Εντάσσει στην αφήγησή του την Ιστορία και προσκαλεί τον αναγνώστη να εμπλακεί σε μια παιγνιώδη επαλήθευση των γραφόμενών του και σ’ ένα σχεδόν άλυτο μυστήριο.

 

Μυθομανίες
Στράτος Μυρογιάννης
Gutenberg – Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
200 σελ.
ISBN 978-960-01-2100-1
Τιμή €12,00
001 patakis eshop

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο