Νάντια Γιαννακοπούλου στη Βουλή: “Θα καταψηφίσουμε όλη την κυβέρνηση”“Εμείς θα καταψηφίσουμε όλη την κυβέρνηση, καταγγέλλοντας την κακοστημένη τριήμερη θεατρική παράστασης χωρίς ουσία”.

Αυτό δήλωσε στη ομιλία της στη Βουλή η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, σχετικά με την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.
Η κ. Γιαννακοπούλου ανέφερε:
“Πρόκειται για νομοσχέδιο – χαριστική βολή για τα νοικοκυριά, ταφόπλακα για τα φυσικά πρόσωπα, χάρισμα για τις τράπεζες και τις εταιρείες εκείνες που ασχολούνται με τα χρέη. Μάλιστα ο κ. Σταϊκούρας βρήκε τη στιγμή να επιτεθεί κατά του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι οδήγησε την χώρα στα βράχια και στα μνημόνια, λες και δεν θυμόμαστε τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, την εκτόξευση του χρέους και των ελλειμμάτων στην πενταετία Καραμανλή, που όταν είδε πού οδηγεί τη χώρα, απέδρασε”.
Ασκησε ωστόσο σκληρή κριτική και στην πρόταση μομφής που κατάθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μια πρόταση μηδενικού πολιτικού αποτελέσματος, όπως είπε, τονίζοντας:
«Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει φανερά πολλά πράγματα. Πρώτον, κάνει φανερή την υποκρισία χωρίς όρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία μέχρι ένα χρόνο πριν είχε αφήσει ως κυβέρνηση εντελώς απροστάτευτη την πρώτη κατοικία.
Δεύτερον, κάνει φανερή την απέλπιδα προσπάθεια του κ. Τσίπρα να συσπειρώσει το κόμμα του κάνοντας οτιδήποτε, τώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να συγκεντρώνει το 18%-19%. Από τη μεριά του καλά κάνει, αλλά καλό θα ήταν να μην εργαλειοποιεί τη Βουλή, την κοινοβουλευτική διαδικασία, χρησιμοποιώντας τακτικές φοιτητικών αμφιθεάτρων.
Τρίτον, δείχνει ότι τον κ. Τσίπρα δεν τον νοιάζει η κυβέρνηση, αλλά το παιχνίδι των εντυπώσεων και τα πυροτεχνήματα, γυρνώντας σε ένα τύπο αντιπολίτευσης που θυμίζει τα ηρωικά χρόνια 2011-2014. Πολύ απλά, γιατί αν ήθελε να στείλει μήνυμα κατά της κυβέρνησης, δεν θα κατέθετε πρόταση μομφής κατά ενός υπουργού, αλλά συνολικά κατά της κυβέρνησης.
Βγάζει έτσι λάδι τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, λες και όλο το πρόβλημα είναι ο κ. Σταϊκούρας. Ουσιαστικά, προσφέρει δώρο στον πρωθυπουργό την ενίσχυση της συσπείρωσης της συμπολίτευσης και της Ν.Δ.
Τέταρτον, ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να εμφανίσει ότι η εξ αρχής αντίθεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο αποτελεί στοίχιση πίσω από την πρωτοβουλία του».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η κ. Νάντια Γιαννακοπούλου τόνισε:
«Αυτή λοιπόν είναι η κατάσταση. Από τη μία πλευρά, μια κυβέρνηση που έφερε ένα νομοσχέδιο έκτρωμα, που νομοθετεί μη λαμβάνοντας υπόψη τίποτα, προωθώντας συντηρητικές επιλογές.
Από την άλλη, μια αξιωματική αντιπολίτευση που ψάχνει κανένα επικοινωνιακό τρικ, μήπως και σταθεί στα πόδια της.
Ως Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλουμε και τους δύο ως πρωταγωνιστές μιας κακοστημένης τριήμερης θεατρικής παράστασης χωρίς ουσία».

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο