Νέα ερώτηση Χαρίτση για τα δίκτυα του Φιλιατρινού φράγματος  

Νέα ερώτηση για τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στη δημοπράτηση των εγγειοβελτιωτικών έργων, των δικτύων του φράγματος Φιλιατρών, κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας κι εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης με τη συνυπογραφή του τομεάρχη Αγροτικής Πολιτικής και βουλευτή Λακωνίας του κόμματος Σταύρου Αραχωβίτη, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.

Στο κείμενο της ερώτησης γίνεται λόγος για “ένα έργο που εξελίσσεται σε σύγχρονο «γεφύρι της Αρτας», αφού φέτος συμπληρώνονται 14 χρόνια από την πρώτη αναγνωριστική μελέτη του και το οποίο παραδόθηκε τελικά ως «κέλυφος» το 2017, χωρίς δηλαδή τα απαραίτητα δίκτυα διοχέτευσης του νερού για την άρδευση των αγροτεμαχίων”. Σημειώνεται πως “κατόπιν αυτών η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το ενέταξε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ 2014-2020 με προϋπολογισμό 45.880.000 ευρώ, ώστε να υλοποιηθούν τα απαραίτητα εγγειοβελτιωτικά έργα και να αξιοποιηθεί επιτέλους το φράγμα. Εκτοτε, από τον Ιούλιο του 2019 και ενώ έχουν περάσει 10 μήνες από την ένταξη του έργου στο ΠΑΑ από τον ΣΥΡΙΖΑ, η διαδικασία της δημοπράτησης δεν έχει προχωρήσει, με αποτέλεσμα να παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην πορεία ολοκλήρωσής του”.

Οπως τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ “ο αρμόδιος υπουργός τηρεί «σιγήν ιχθύος». αφού σε ερώτηση που του κατατέθηκε στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2020 για το ίδιο θέμα δεν απάντησε, εγείροντας ερωτηματικά για το αν οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται εντάσσονται στη διακοπή όλων των μεγάλων έργων που είχαν ξεκινήσει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (ε.ο. Πάτρας – Πύργου, Μετρό Θεσσαλονίκης, ΒΟΑ Κρήτης κ.λπ.), ώστε να «ξαναβαπτισθούν» ως έργα της σημερινής κυβέρνησης”.

Οι Αλ. Χαρίτσης και Στ. Αραχωβίτης ρωτούν τον υπουργό: “1) Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί άμεσα το ΥΠ.Α.Α.Τ. για να ελαχιστοποιήσει τις χρονοβόρες διαδικασίες και να συντονίσει τις επιμέρους ενέργειες, ώστε το έργο επιτέλους να ολοκληρωθεί. 2) Πότε σκοπεύει να προβεί στη σύνταξη μνημονίου με το υπουργείο Πολιτισμού για την αρχαιολογική  εποπτεία των εκσκαφών και τη συντέλεση απαλλοτριώσεων, για τα οικόπεδα των αντλιοστασίων”.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο