Νέα κρούσματα σε Νέα Σμύρνη Λάρισας και Λέσβο-Ιχνηλατούνται οι επαφές τους (video)


Τα 12 από τα 18 νέα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας αφορούν ευάλωτες ομάδες, ανακοίνωσε ο Σ. Τσιόδρας. Συγκεκριμένα αφορούν άτομα που ζουν στον οικισμό της Ν. Σμύρνης στη Λάρισα και σε δομή στη Λέσβο.

Τα 10 άτομα, από τον οικισμό της Νέας Σμύρνης, έχουν ηλικία από 18 μηνών έως 81 ετών. Τον οικισμό επισκέφθηκε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής, του Υπουργείου Υγείας, Χρήστος Χατζηχρηστοδούλου μαζί με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας. Λεωφορείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα μεταφέρει 7 άτομα στο Κέντρο υποδοχής κρουσμάτων κορονοϊού που βρίσκεται στη Νίκαια της Λάρισας.

Εκεί βρίσκεται μια μητέρα με τα τρία ανήλικα παιδιά της. Οι ιχνηλατήσεις έγιναν γιατί μέσα στο Σαββατοκύριακο επιβεβαιώθηκαν εννέα νέα κρούσματα, μεταξύ αυτών και μια ηλικιωμένη γυναίκα που διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να φθάσει στην περιοχή Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ προκειμένου να προχωρήσει σε νέες δειγματοληψίες.

Οι δυο θετικοί στον ιό ασυμπτωματικοί ασθενείς στη Λέσβο παραμένουν σε καραντίνα στη δομή των Μεγάλων Θέρμων. Την Τετάρτη από τον ΕΟΔΥ θα ελεγχθούν και οι υπόλοιποι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στο νησί καθώς και οι Αστυνομικοί και Λιμενικοί και όσοι άλλοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο