Νέα προσωρινή διαταγή για συμβασιούχους ΔΕΥΑ ΤριφυλίαςΠαραμένουν στη θέση τους οι 13 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας, με προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, μέχρι την έκδοση απόφασης για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει.

Η προσωρινή διαταγή δόθηκε χθες, ενώ στο πλευρό τους οι εργαζόμενοι είχαν τόσο το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας όσο και τη δημοτική αρχή, καθώς και ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης τάχθηκε υπέρ της παραμονής τους στην υπηρεσία, την οποία και ζήτησε.
Πάντως ο δικαστικός αγώνας των 13 εργαζομένων έχει συνέχεια, καθώς πέρα από τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει, εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης που έχουν καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης που είχε απορρίψει το αίτημά τους για μόνιμη παραμονή στην εργασία τους. Η έφεση έχει οριστεί να εκδικαστεί τον Φεβρουάριο του 2021 στο Μονομελές Εφετείο Καλαμάτας και θεωρείται ότι μέχρι την έκδοση της συγκεκριμένης απόφασης θα παραμείνουν στη θέση τους.
Για τη χθεσινή δικαστική απόφαση, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας Παναγιώτης Κουφαλάκος σημείωσε: «Για άλλη μια φορά είχαμε μια θετική απόφαση παραμένουν οι συμβασιούχοι και στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας, όπως στην Πύλο και την Καλαμάτα. Ο αγώνας που έχουμε ξεκινήσει για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας δικαιώνεται σήμερα και στα δικαστήρια. Βέβαια δεν έχει λήξει η υπόθεση, θα πάμε και σε άλλα δικαστήρια και διαδικασίες εφέσεων. Θεωρούμε ότι τα παιδιά μετά από τόσο καιρό έχουν δεθεί με την υπηρεσία, ο δήμαρχος το είπε, τους έχουν ανάγκη. Είναι ένας μεγάλος δήμος που δεν μπορεί να δουλέψει με πέντε άτομα μόνιμο προσωπικό, το καταλαβαίνουν και οι δικαστές. Σε αυτό τον αγώνα το Σωματείο συμπαραστέκεται και είναι αυτό που ξεκίνησε την όλη διαδικασία. Θεωρούμε θετική την σημερινή παρουσία του δημάρχου και την παρέμβαση στο δικαστήριο».
Η δικηγόρος των 13 συμβασιούχων Μαρία Πλευριά, τόνισε από την πλευρά τους: «Συζητήσαμε την προσωρινή διαταγή σε αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων για να παραμείνουν οι 13 εργαζόμενοι στη θέση τους, οι οποίοι εργάζονται στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας από το 2017 μέχρι σήμερα. Επί πρώτης αγωγής, έχουμε καταθέσει έφεση η οποία έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί τον Φεβρουαρίου του 2021 στο Μονομελές Εφετείο Καλαμάτας. Είναι μια ιστορική μέρα, καθώς οι εργαζόμενοι αυτοί μετά από 3 χρόνια κατάφεραν να κερδίσουν ακόμη μια προσωρινή διαταγή και να παραμείνουν στις θέσεις τους».

Κ.Μπ.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο