Νέο βιβλίο από τον Ντέιβιντ Ατένμπορο για την κλιματική αλλαγήΈνα βιβλίο στο οποίο θα παρουσιάζει το όραμά του για το μέλλον θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο φθινόπωρο ο ιστορικός Ντέιβιντ Ατένμπορο, εκθέτοντας τη ζημιά που έχει κάνει ο άνθρωπος στον πλανήτη και παρουσιάζοντας τρόπους με τους οποίους αυτή μπορεί να αναστραφεί.

«Στο βιβλίο καταγράφεται ένα μέρος από τη φοβερή ζημιά που έχει ήδη προκαλέσει στον φυσικό κόσμο η ανθρωπότητα, καθώς και ο πραγματικός, άμεσος κίνδυνος να γίνουν τα πράγματα πολύ, πολύ χειρότερα, αν δεν αναλάβουμε δράση τώρα», δήλωσε ο 94χρονος Ατένμπορο, προσθέτοντας: «Είναι όμως επίσης και ένα βιβλίο ελπίδας: προτείνει ένα διαφορετικό μέλλον. Περιγράφει κάποιους από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αρχίσουμε ν’ αντιστρέφουμε την κατάσταση, αρκεί να έχουμε την προθυμία να το κάνουμε. Σίγουρα πρέπει τώρα μαζί να βρούμε την αποφασιστικότητα και ν’ αρχίσουμε να κάνουμε αυτή την αλλαγή, για χάρη όλων των κατοίκων του πλανήτη μας».

Το A Life on Our Planet θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο και ο εκδότης Albert DePetrillo το χαρακτηρίζει ως το αριστούργημα του Ατένμπορο: ένα βιβλίο με «πολύ μεγάλη καρδιά» και «ένα μήνυμα που ο κόσμος χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ».

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο