Νίκας για αποκατάσταση αρχοντικού στην ΚαρύταιναΓια το έργο αποκατάστασης της στέγης του αρχοντικού του μεγάλου νομικού Νικολάου Δημητρακόπουλου, στην Καρύταινα, συζήτησαν προχθές στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο μηχανικός Γιώργος Αδαμόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου των Καρυτινών της Αθήνας και του Πειραιά “Θ. Κολοκοτρώνης”.

Το εν λόγω έργο, για το οποίο έχει εκφράσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υλοποιείται αυτό το χρονικό διάστημα με συγχρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον σύλλογο.
Ο περιφερειάρχης, επιπλέον, ενημέρωσε τον πρόεδρο του συλλόγου και για τις επισκευές που γίνονται στο Κάστρο της Καρύταινας, το οποίο αποτέλεσε ορμητήριο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Στην ίδια συνάντηση, τέλος, έγινε γνωστό ότι η Καρύταινα και η Μεθώνη θα συνεργαστούν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται το 2021 για την επέτειο των 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία, με την Περιφέρεια -όπως διαβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας- να προσφέρει τόσο την αιγίδα της, όσο και οικονομική στήριξη.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο