Νίκος Ξυλούρης – Τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμοKυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Μετρονόμος η δεύτερη, συμπληρωμένη έκδοση του βιβλίου Νίκος Ξυλούρης – Τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο. Στις σελίδες του βιβλίου συναντούμε μοναδικές αφηγήσεις της γυναίκας του, Ουρανίας, του γιου του, Γιώργου, του αδελφού του, Γιάννη (Ψαρογιάννη), του Χρήστου Λεοντή και του Χριστόδουλου Χάλαρη.

Γράφουν επίσης ο Λίνος Κόκκοτος, ο Ηλίας Ανδριόπουλος, ο Γιώργος Μονεμβασίτης, ο Θωμάς Κοροβίνης, ο Αλέξης Βάκης, ο Θεμιστοκλής Παντελόπουλος, ο Σταύρος Γ. Καρτσωνάκης, ο Σπύρος Αραβανής, ο Σπύρος Κουρκουνάκης, ο Θόδωρος Βαλσαμίδης, η Αγάπη Καλομοίρη και ο Γρηγόρης Παπαδογιάννης.

Περιλαμβάνεται αναλυτική δισκογραφία του Νίκου Ξυλούρη και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αρκετό από αυτό ανέκδοτο, που παραχώρησε ευγενικά η οικογένεια Ξυλούρη.

Για τον Νίκο Ξυλούρη το τραγούδι ήταν οι στίχοι του Γιάννη Ρίτσου από το «Καπνισμένο τσουκάλι», του Χρήστου Λεοντή, που ο ίδιος ερμήνευσε: «…εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ’ τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».

 

Νίκος Ξυλούρης – Τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο
Συλλογικό έργο
Επιμέλεια έκδοσης: Θανάσης Συλιβός
Artwork εξωφύλλου: Πέτρος Παράσχης
Μετρονόμος
152 σελ.
ISBN 978-960-99366-1-3
Τιμή €14,84
001 patakis eshop

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο