«Ναι» της Υγειονομικής Επιτροπής στο άνοιγμα της εστίασης στις 25 Μαΐου


Mε ταχύτερα βήματα προχωρά η επιστροφή στην κανονικότητα. Η Υγειονομική Επιτροπή έδωσε το «ναι» για το άνοιγμα των εστιατορίων και των καφέ στις 25 Μαΐου. Από Δευτέρα, δύο εβδομάδες νωρίτερα από ό,τι αρχικά είχε υπολογιστεί, ανοίγουν και τα εμπορικά κέντρα- πολυκαταστήματα. 

Η κυβέρνηση είχε ζητήσει από την Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα από την 1 Ιουνίου, όπως αρχικώς είχε αποφασιστεί, τα καταστήματα εστίασης, καφέ κλπ, εφόσον φυσικά τα επιδημιολογικά δεδομένα της εξέλιξης της πανδημίας  το επιτρέπουν.

Όπως σχολίαζαν πηγές του Μαξίμου η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι όπου έχουμε άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά, επισημαίνουν πηγές του Μαξίμου. 

Η άρση των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζεται, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη γνώμη των ειδικών και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ώστε με σταδιακά, αλλά σταθερά βήματα να επιστρέψουμε σε μια νέα καθημερινότητα.

naftemporiki.gr 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο