Να πάρει απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο για τους δρόμους ζητούν Πετράκος – ΔρούγκαςΝα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Τετάρτη 27 Μαΐου, το θέμα “Ενημέρωση και επαναβεβαίωση των αποφάσεων του Συμβουλίου για τα μεγάλα οδικά έργα Καλαμάτα – Μεθώνη και Καλό Νερό – Τσακώνα”, ζητούν οι σύμβουλοι της “Αγωνιστικής Συνεργασίας” Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας.

Το αίτημα απευθύνεται, ενόψει της συνάντησης του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή, διότι, όπως παρατηρούν, “κατά τη γνώμη μας το πρέπον και θεσμικά και δημοκρατικά ορθόν είναι ο κ. περιφερειάρχης να εκφράσει στη συνάντηση τις θέσεις και αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου”.
Στο έγγραφο αίτημά τους σημειώνουν: “Από τα Μ.Μ.Ε. πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. περιφερειάρχης έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Μαΐου, στην οποία σύμφωνα και με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία», «θα συζητηθούν όλα τα μεγάλα έργα υποδομών της Περιφέρειας και φυσικά οι εξελίξεις για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη και Καλό Νερό – Τσακώνα».
Με δεδομένο ότι η συνάντηση αυτή είναι πολύ σημαντική και επιπλέον το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου έχει πάρει και για τα δύο αυτά σημαντικά οδικά έργα συγκεκριμένες αποφάσεις, τις οποίες όμως δεν έχει υπερψηφίσει η παράταξη του κ. περιφερειάρχη, προτείνουμε να ενταχθεί προ Η.Δ. και να γίνει συζήτηση στη συνεδρίαση του ΠΕΣΥΠ την Τετάρτη 27 Μαΐου το θέμα: «Ενημέρωση και επαναβεβαίωση των αποφάσεων του ΠΕΣΥΠ για τα μεγάλα οδικά έργα Καλαμάτα- Μεθώνη και Καλό Νερό – Τσακώνα», διότι κατά τη γνώμη μας το πρέπον και θεσμικά και δημοκρατικά ορθόν είναι ο κ. περιφερειάρχης να εκφράσει στη συνάντηση τις θέσεις και αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Υπενθυμίζουμε συνοπτικά ότι το ΠΕΣΥΠ έχει αποφασίσει: 1) Για το Καλό Νερό – Τσακώνα: Να προχωρήσει άμεσα η ολοκλήρωση-επικαιροποίηση των μελετών, να κηρυχθούν οι απαλλοτριώσεις και να δημοπρατηθεί ως δημόσιο έργο χωρίς διόδια από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους (νέο ΕΣΠΑ). 2) Για το Καλαμάτα – Πύλος – Μεθώνη: Να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου με βάση το σχέδιο των κ. Σπίρτζη – Δέδε, ώστε να κατασκευαστεί ο δρόμος χωρίς διόδια.
Συνεπώς πέραν των άλλων δεν πρέπει να θέσει ο κ. περιφερειάρχης στη συνάντηση με τον κ. Καραμανλή την προσωπική του πρόταση, να συμβάλει χρηματοδοτικά η Περιφέρεια από το ΠΕΠ με το ποσό των 40 εκ. ευρώ”.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο