Ν. Σύψας: Εξετάζεται το σενάριο για άνοιγμα καταστημάτων εστίασης πριν από την 1η Ιουνίου (audio)


Το ενδεχόμενο τα καταστήματα εστίασης και οι καφετέριες να ανοίξουν στις 25 Μαΐου και όχι την 1η Ιουνίου, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, εξετάζουν οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας και θα γίνει εισήγηση από την επιτροπή εντός της εβδομάδας, δήλωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, στην εκπομπή GPS και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Νικόλαος Σύψας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι, περισσότερο τον ανησυχεί ο συνωστισμός που υπάρχει στις πλατείες.

«Θα δούμε και τις καμπύλες της επιδημίας για το επόμενο βήμα. Σε αυτή τη φάση εκτιμούμε ότι είμαστε σε ένα καλό σημείο», σημείωσε ο καθηγητής.

Για τον τουρισμό ο καθηγητής ανέφερε πως και ο τουρίστας που έρχεται στην Ελλάδα, αλλά και ο τουρίστας που φεύγει από τη χώρα μας, θα πρέπει να υποβάλλεται στο σχετικό τεστ για τον κορονοϊό, ώστε όταν επιστρέφει στην πατρίδα του να μην αναγκάζεται να βρεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες.
Ο κ. Σύψας τόνισε ακόμη, πως το άνοιγμα του τουρισμού θα γίνει σταδιακά με γεωγραφικό προσανατολισμό και με γνώμονα την αντιμετώπιση του κορονοϊού σε άλλες χώρες.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο