Ν. Χαρδαλιάς: Τις επόμενες ημέρες και οι αποφάσεις για τις κατασκηνώσεις


Από τη Δευτέρα 25 Μαϊου επιτρέπεται η απόφαση από και προς τα νησιά, ενώ ανοίγουν και οι χώροι εστίασης, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως τόνισε, τη Δευτέρα αναμένονται και οι ανακοινώσεις για τα δημοτικά και νηπιαγωγεία. Τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και οι βρεφονηπιακοί θα ακολουθήσουν τις αποφάσεις για τα δημοτικά και νηπιαγωγεία. Επίσης, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και ανακοινώσεις για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων.

Την 1η Ιουλίου, θα υπάρξει πλήρης απελευθέρωση των ταξιδιών προς τη χώρα, αν και θα υπάρξουν εξαιρέσεις για κάποιες χώρες, υπογράμμισε. Δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία, καθώς θα υπάρξουν ενδελεχείς δειγματοληψίες και έλεγχοι, πρόσθεσε.

Σχετικά με τις πτήσεις, συνεχίζεται η υφιστάμενη διαδικασία έως και τις 21 Μαϊου, με τα δεδομένα να δείχνουν σχεδόν «εξαφάνιση» των εισερχομένων κρουσμάτων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επικαλέσθηκε το ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για μεταφορές, τουρισμό, καταλύματα προκειμένου να διασφαλισθεί η δημόσια υγεία.

Το σχέδιο επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού προβλέπει και πρόσθετες παρεμβάσεις και λεπτομερώς και αναλυτικά τα σενάρια πρόσβασης στις δομές υγείας και τις επιβεβλημένες ενέργειες, πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

naftemporiki.gr

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο