Ξανά στην ΕΡΤ το «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι» (photo gallery)


Η Δημόσια τηλεόραση ψηφιοποίησε την ιστορική εκπομπή Ζήτω το ελληνικό τραγούδι» με παρουσιαστή τον Διονύση Σαββόπουλο, που προβλήθηκε στην ελληνική τηλεόραση από τον Οκτώβριο του 1986 έως το καλοκαίρι του 1987. Από σήμερα δίνει πάλι ραντεβού με τους τηλεθεατές στη συχνότητα της ΕΡΤ2, κάθε Τρίτη και Τετάρτη, στις 23:00.

Το «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι», παραγωγής 1986, κατάφερε να συγκεντρώσει κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού (και όχι μόνο), πραγματοποιώντας απρόβλεπτες συμπράξεις και ξεχωριστές ζωντανές ηχογραφήσεις.

Βασικοί συνεργάτες του Διονύση Σαββόπουλου ήταν ο Γιώργος Κοντογιάννης, ο Σωτήρης Κακίσης, η Αντζελίνα Καλογεροπούλου και ο Σταμάτης Φασουλής.

Μέσα από την εκπομπή, ο Διονύσης Σαββόπουλος σχολίαζε τα θέματα της μουσικής και της ευρύτερης καλλιτεχνικής παραγωγής και επικαιρότητας.

Επίσης, αναφερόταν σε διάφορα είδη και εποχές του ελληνικού τραγουδιού, μέσα από αφιερώματα σε πρόσωπα και γεγονότα.

Η εκπομπή επιχειρούσε να συγκεράσει την ελληνικότητα, το λαϊκό στοιχείο και τη μοντέρνα ροκ αισθητική.

Ακόμη, πάντρευε ροκ και λαϊκή παράδοση: αστικό, ελαφρό, δημοτικά, σκωπτικά.

Συνέβαλε στη δημιουργία κλίματος ευνοϊκού προς το λεγόμενο έντεχνο λαϊκό τραγούδι.

Η εκπομπή, μεταξύ άλλων, έδωσε τόπο έκφρασης σε νέους καλλιτέχνες, όπως οι Φατμέ, ο Βασίλης Καζούλης, ο Γιάννης Γιοκαρίνης κ.ά.

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 1987 κυκλοφόρησε κι ένας διπλός δίσκος με πολλούς από τους καλλιτέχνες που πέρασαν από τις εκπομπές.

Ειδικότερα:

Την Τρίτη 5 Μαΐου 2020 και ώρα 23:00, θα μεταδοθεί η πρώτη εκπομπή με συνεντεύξεις των Γρηγόρη Μπιθικώτση, Μίκη Θεοδωράκη και Μανώλη Ρασούλη.

Την Τετάρτη 6 Μαΐου 2020 και ώρα 23:00, θα μεταδοθεί η δεύτερη εκπομπή, όπου ο Διονύσης Σαββόπουλος παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο