Οι Δ. Παρασκευής και Β. Σύψα στην επιτροπή ειδικών για τον κορωνοϊό – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Δύο αξιόλογοι νέοι επιστήμονες προστέθηκαν στην 26μελή ομάδα εμπειρογνωμόνων και ειδικών λοιμωξιολόγων, για τον νέο κορωνοϊό.

Πρόκειται για τους επιδημιολόγους Βασιλική – Αναστασία (Βάνα) Σύψα και Δημήτρη Παρασκευή (φωτογραφία).

Ο κ. Σύψα είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Βιομετρία (MSc in Biometry) από το Πανεπιστήμιο του Reading στη Μ. Βρετανία, διδακτορικό δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών και μετεκπαίδευση στην Επιδημιολογία Λοιμωδών Νοσημάτων στο Imperial College της Μ. Βρετανίας.

Το 2009 εκλέχθηκε Λέκτορας και το 2014 επίκουρη καθηγήτρια στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει στα μαθήματα Ιατρικής Στατιστικής, Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής σε προπτυχιακούς φοιτητές της Ιατρικής Σχολής και του Βιολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών της Ιατρικής Σχολής και επιβλέπει ή συμμετέχει στην τριμελή επιτροπή διδακτορικών και μεταπτυχιακών φοιτητών.

Είναι αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της International Society for Clinical Biostatistics (ISCB) για τα έτη 2017-2018 και διατέλεσε Γραμματέας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στην ίδια επιστημονική εταιρεία τα έτη 2013-2016 και 2005-2009, αντίστοιχα.

Ο κ. Παρασκευής είναι αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής, στο Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης (MSc) στη Μοριακή Βιολογία (Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης) και έχει εκπονήσει τη διδακτορική του διατριβή στη μοριακή επιδημιολογία του ιού HIV (Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Στη συνέχεια πέρασε δύο χρόνια ως επιστημονικός συνεργάτης (μεταδιδακτορικός επιστήμονας) στο Εργαστήριο Κλινικής και Εξελικτικής Ιολογίας (Rega Institute for Medical Research, Leuven, Belgium) με υποτροφία Marie-Curie.

Συντονιστής

Η επιτροπή, που είναι πλέον 28μελής, συγκαλείται σε συνεδρίαση έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Υγείας, ο οποίος ορίζει και τον εκάστοτε συντονιστή σε περίπτωση απουσίας του ιδίου.

Στις συνεδριάσεις της μπορούν να συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, ο πρόεδρος και ο αρμόδιος αντιπρόεδρός του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), η προϊσταμένη
της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγεία.

Η θητεία της Επιτροπής είναι τριετής και ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Δημ.Κ.

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο