Οκτώ φωτογραφίες του Ντίκενς γίνονται έγχρωμεςΤην πρώτη επεξεργασμένη με χρώματα φωτογραφία του Ντίκενς έδωσε στη δημοσιότητα το Μουσείο Καρόλου Ντίκενς στο Λονδίνο, ενόψει μίας μεγάλης έκθεσης που θα φιλοξενήσει όταν το επιτρέψουν οι περιορισμοί λόγω του κορονοϊού, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 ετών από τον θάνατο του συγγραφέα, στις 9 Ιουνίου.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει οκτώ ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Ντίκενς, επιχρωματισμένες από τον φωτογράφο Όλιβερ Κλάιντ, και το μουσείο δημοσίευσε ήδη τη μία από αυτές, που απεικονίζει τον Κάρολο Ντίκενς σε ηλικία 47 ετών το 1859, τη χρονιά που δημοσιεύτηκε η Ιστορία δύο πόλεων.

Σύμφωνα με τον Frankie Kubicki, επιμελητή του μουσείου, παρότι το πρόσωπο του Ντίκενς μάς είναι γνωστό από τις σωζόμενες φωτογραφίες του, αυτές δεν τον κολακεύουν. «Τον δείχνουν πολύ σοβαρό. Ο Ντίκενς δεν ήταν καθόλου έτσι. Είχε φοβερή αίσθηση του χιούμορ και ήταν γεμάτος πάθος κι ενέργεια. Λάτρευε τη μόδα και αγαπούσε τα πολύχρωμα και τολμηρά ρούχα – φυσικά, όλα αυτά χάνονται στις φωτογραφίες του. Αυτή είναι η δύναμη του επιχρωματισμού, επαναφέρει ένα μέρος της προσωπικότητάς του», σχολίασε μιλώντας στην εφημερίδα Guardian.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο