Ομάδα εργασίας για αλλαγές σε δημόσιους χώρους της ΚαλαμάταςΟμάδα εργασίας για να μελετήσει και να προτείνει αλλαγές για τους δημόσιους χώρους της πόλης, μεταξύ των οποίων πεζοδρομήσεις και μονοδρομήσεις οδών, συγκροτήθηκε με απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου.

Στόχος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, είναι να διασφαλιστεί σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους, στα άτομα τρίτης ηλικίας, στα άτομα με ειδικές ανάγκες, στα ευάλωτα άτομα, στα παιδιά, στους νέους αλλά και στους επισκέπτες της πόλης, πρόσβαση και άνετη παραμονή στους δημόσιους χώρους, με όρους και προϋποθέσεις που να εμπεδώνουν το αίσθημα ασφάλειας.
Η επιτροπή θα υποβάλει εισηγήσεις όσον αφορά: Τον πρόσθετο εξοπλισμό (παγκάκια, καρέκλες, κάδοι απορριμμάτων, υπαίθρια όργανα γυμναστικής). Τον εντοπισμό και αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων δημόσιων χώρων. Τη δυνατότητα πεζοδρόμησης ή μονοδρόμησης οδών με σκοπό να δημιουργηθεί δίκτυο πεζοδρόμων. Την προμήθεια κοινόχρηστων ποδηλάτων. Τον επανέλεγχο παιδικών χαρών.
Η επιτροπή, που συγκροτήθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες και στελέχη του δήμου, θα συνεπικουρείται και από τις Διευθύνσεις όπου απαιτείται. Αναφέρεται ότι στο έργο της επιτροπής μπορούν να συνδράμουν εθελοντές ιδιώτες μηχανικοί της πόλης, μέλη Επιμελητηρίου και επαγγελματικοί Σύλλογοι Μηχανικών. Η εισήγηση θα έχει παραδοθεί έως τις 10 Ιουνίου.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο