Ουρές σε βιβλιοπωλεία της Γαλλίας για την Έλενα ΦερράντεΟυρές σχημάτισαν σε βιβλιοπωλεία της Γαλλίας την Τρίτη 9 Ιουνίου αναγνώστες που αγαπούν τα βιβλία της Έλενα Φερράντε, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα αντίτυπο του τελευταίου μυθιστορήματός της, με τίτλο La vie mensongère des adultes (τίτλος πρωτοτύπου: La vita bugiarda degli adulti), το οποίο κυκλοφόρησε στην Ιταλία τον Νοέμβριο του 2019.

Η μυστηριώδης Ιταλίδα συγγραφέας γνώρισε παγκόσμια επιτυχία με το βιβλίο της Η υπέροχη φίλη μου (μτφρ. Δήμητρα Δότση, Εκδόσεις Πατάκη 2016), το πρώτο μέρος της «Τετραλογίας της Νάπολης». Η πλοκή του νέου της μυθιστορήματος εξελίσσεται επίσης στη Νάπολη και, μέχρι στιγμής, έχει αποσπάσει θετικές κριτικές. Μάλιστα, η streaming υπηρεσία Netflix ανακοίνωσε ότι πρόκειται να το μεταφέρει στη μικρή οθόνη, με τη μορφή τηλεοπτικής σειράς. Σημειωτέον ότι μία σειρά βασισμένη στην «Τετραλογία της Νάπολης» προβάλλεται ήδη από το δίκτυο HBO, σε συνεργασία με το ιταλικό κανάλι Rai, και τον Απρίλιο επιβεβαιώθηκε ότι θα προβληθεί και ο τρίτος κύκλος της σειράς.

Το νέο μυθιστόρημα της Φερράντε θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά την 1η Σεπτεμβρίου 2020 από τις Εκδόσεις Πατάκη, σε μετάφραση της Δήμητρας Δότση, με τίτλο Η ψεύτικη ζωή των μεγάλων.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο