Ο Ιούνιος ξαναέφερε τον κορωνοϊό στην Ελλάδα [πίνακας] – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Το αντίθετο από το αναμενόμενο αποτέλεσμα είχε στην Ελλάδα η έλευση του καλοκαιριού.

Από την 1η Ιουνίου, άρχισε να καταγράφεται μία αξιοσημείωτη αύξηση των νέων λοιμώξεων, η οποία συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση.

Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τα οποία δημοσιοποιούνται πλέον καθημερινά.

Όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα, ο οποίος διαμορφώθηκε με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από την αρχή του μήνα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανεβαίνει θεαματικά.

Μέχρι το τέλος Μαΐου, ο ρυθμός αύξησης ήταν σχετικά μικρός, με εξαίρεση στις 26 του περασμένου μήνα, όταν και καταγράφηκαν 18 νέα κρούσματα.

Η κατάσταση άλλαξε δραματικά με την αλλαγή του μήνα και από την πρώτη κιόλας μέρα του Ιουνίου, σημειώθηκε ένας “καταιγισμός” κρουσμάτων, σε σχέση με τα όσα είχαμε συνηθίσει τις τελευταίες εβδομάδες. 

Από τότε, δεκάδες νέα κρούσματα επιβεβαιώνονται καθημερινά, γεγονός το οποίο προκύπτει και από την καθημερινή ενημέρωση που γίνεται από τις 8 Ιουνίου.

Νέα κρούσματα και θάνατοι ανά ημέρα 

 

Οι στήλες εκφράζουν τα νέα κρούσματα με βάση την ημερομηνία λήψης εργαστηριακού δείγματος, και όχι με βάση την ημερομηνία ανακοίνωσής τους.

Ξάνθη

Με δεδομένη την αλλαγή του κλίματος προς το χειρότερο, δεν είναι τυχαία η σημερινή απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για επιπλέον μέτρα στην Ξάνθη.

Όπως ανακοινώθηκε, λαμβάνοντας υπ’ όψη το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή, καθώς προέκυψαν και νέα 15 θετικά κρούσματα και κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας και σε συνεννόηση με το Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, αποφασίσθηκε η λήψη περιοριστικών μέτρων στους Δήμους της ΠΕ Ξάνθης, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο