Ο Ιρβάιν Γουέλς, το σεξουαλικό απαρτχάιντ και το τίμημα της διασημότηταςΓια το πώς ο εθισμός του στο ναρκωτικό ecstasy τον βοήθησε να κάνει την πρώτη του σοβαρή σχέση και το πώς η εκρηκτική διάδοση του ναρκωτικού στη δεκαετία του ’90 άλλαξε τα δεδομένα στα μπαρ του Εδιμβούργου, όπου μεγάλωσε, μίλησε ο Σκοτσέζος συγγραφέας Ιρβάιν Γουέλς στην Daily Record.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, πριν από τη διάδοση του ecstasy «οι άνδρες και οι γυναίκες δεν μπλέκονταν. Ήταν κάτι σαν σεξουαλικό απαρτχάιντ. Εκεί όπου μεγάλωσα, τα κορίτσια κάθονταν στο σαλόνι-μπαρ και τα αγόρια στο ανοιχτό μπαρ. Συναντιόμασταν στην ντισκοτέκ. Καθόσουν με τους φίλους σου και πίνατε. Και τα κορίτσια ήταν με τις φίλες τους, χορεύοντας με τις τσάντες τους. […] Όταν άρχισα να παίρνω ecstasy, όλες αυτές οι γυναίκες που γνώριζα χρόνια, αλλά δεν τις ήξερα καθόλου γιατί ήταν απλά οι φίλες ή οι σύζυγοι των φίλων μου, ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσες από τους συντρόφους τους. Τότε έκανα κανονική σχέση με γυναίκα πρώτη φορά», διηγήθηκε.

Ο Γουέλς αναφέρθηκε και στο πώς επηρεάστηκε από τη μεγάλη επιτυχία του βιβλίου Trainspotting το 1993. «Ξαφνικά ήμουν αναγνωρίσιμος. Δεν ήταν καλό πράγμα – έχει πολλές παγίδες η διασημότητα. Έγραφα στη σοφίτα μου και σκεφτόμουν: “Γιατί το κάνω αυτό, να κάθομαι σε αυτό το βαρετό γ…νο σπίτι; Είμαι διάσημος, θα έπρεπε να βγαίνω έξω και να γ… ό,τι βλέπω και να παίρνω ό,τι ναρκωτικό μπορώ να βρω».

 

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο