Ο κ. Μητσοτάκης έχει την πλήρη ευθύνη για τη νεκρανάσταση του συντηρητικού στοιχείου στη χώρα


Σοβαρές πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφήσουν προσωρινά ελεύθερους με περιοριστικούς όρους τους τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν πριν από λίγες ημέρες έξω από την ΑΣΣΟΕ, μετά από συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας.

Μεταξύ των τριών, ήταν και δύο καλλιτέχνες, ο ηθοποιός και περφόρμερ σε stand up comedy Αλέξανδρος Τιτκώβ και ο μουσικός – ράπερ Θωμάς Λάλος, οι οποίοι όπως καταγγέλουν μέσω της συνηγόρου τους, αλλά και πιστοποιείται απο ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ξυλοκοπήθηκαν άγρια από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της σύλληψης τους.

Μετά από πολύωρη κατάθεση  ενώπιον του ανακριτή στην Ευελπίδων, οι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Πέρα από τους προβλεπόμενους και συχνούς  – σε αντίστοιχες περιπτώσεις  –  περιορισμούς της επιβολής χρηματικής εγγύησης, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την υποχρεωτική εμφάνιση τους στο  αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους , στους τρεις συλληφθέντες επιβλήθηκαν επίσης η απαγόρευση συμμετοχής τους σε διαδηλώσεις, καθώς και το να ….πηγαίνουν στην περιοχή των Εξαρχείων  έως και τη διεξαγωγή της δίκης.

Οι παραπάνω αποφάσεις ανακριτή και εισαγγελέα  προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων και επικριτικών σχολίων.

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου της παράταξης, κατηγορεί ως ηθικό αυτουργό των συγκεκριμένων απαγορεύσεων, με το σκεπτικό ότι με την πολιτική και τη ρητορική του «ενθαρρύνει την επιβολή περιοριστικών όρων στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι και των ελεύθερων μετακινήσεων.».

Επιπλέον, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι «έχει την πλήρη ευθύνη για τη νεκρανάσταση ό,τι πιο οπισθοδρομικού, μετεμφυλιακού και  συντηρητικού στοιχείου στη χώρα».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει τα εξής: 

«Αφού πρώτα η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδόν απαγόρευσε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στις διαδηλώσεις υπό το φόβο αντιδράσεων στις πολιτικές της, ήρθε σήμερα και η αδιανόητη για κοινοβουλευτική δημοκρατία απόφαση με τους πρωτοφανείς περιοριστικούς όρους σε δυο νέα παιδιά που πρώτα χτυπήθηκαν και μετά συνελήφθησαν στην πλατεία Bικτωρίας.

Και αυτό, μετά τις επίσημες καταγγελίες πως αστυνομικοί άλλαξαν τις καταθέσεις τους εναντίον των δύο συλληφθέντων, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει ότι οι ίδιοι τους φόρτωσαν ενοχοποιητικά στοιχεία και μολότοφ.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει την πλήρη ευθύνη για τη νεκρανάσταση ό,τι πιο οπισθοδρομικού, μετεμφυλιακού και  συντηρητικού στοιχείου στη χώρα μας.

Θα πάρει τις απαντήσεις του με ένα ευρύ δημοκρατικό μέτωπο υπεράσπισης δικαιωμάτων και ελευθεριών, τόσο από τη νεολαία που έχει στοχοποιήσει όσο και από την κοινωνία την οποία τρέμει ως Πρωθυπουργός της μεγαλύτερης ύφεσης μεταπολεμικά».

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο