Ο Λαμπρόπουλος για το αεροδρόμιο ΚαλαμάταςΤο αεροδρόμιο “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” επισκέφθηκε χθες ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, και μετά την ενημέρωση που είχε από τον αερολιμενάρχη Δήμητρη Μανδηλάρη επικοινώνησε με τον διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Γεώργιο Δριτσάκο, στον οποίο εξέθεσε τα προβλήματα υποδομών στο κτήριο του αερολιμένα.

Ο κ. Λαμπρόπουλος, στη γραπτή δήλωσή του με την οποία γνωστοποίησε την επίσκεψή του στο αεροδρόμιο, καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν προχώρησε τις εργασίες αναβάθμισης του αεροδρομίου της Καλαμάτας.
Αναλυτικά η γραπτή δήλωσή του:
“Σήμερα, 19/6/20, επισκέφθηκα τον Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος» και ενημερώθηκα από τον αερολιμενάρχη κ. Δημήτρη Μανδηλάρη και το προσωπικό του αερολιμένα, για τα υπάρχοντα προβλήματα, τα οποία πρέπει να επιλυθούν άμεσα, όπως η αντικατάσταση των στεγάστρων και των θυρών εισόδου, η συντήρηση του κτηρίου, το αποχετευτικό δίκτυο, η υδροδότηση και πολλά άλλα.
Μετά από την συνάντηση, επικοινώνησα με τον διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Γεώργιο Δριτσάκο, και αφού του εξέθεσα την κατάσταση στον Αερολιμένα Καλαμάτας, του ζήτησα να τον επισκεφθεί, λαμβάνοντας εκ μέρους του την διαβεβαίωση ότι θα το πράξει πολύ σύντομα.
Υπενθυμίζεται ότι στις 19/9/14, ως υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, μαζί με τον τότε διοικητή της ΥΠΑ και συμπατριώτη μας κ. Δημήτρη Κούκη, είχαμε εξαγγείλει δυο δημοπρατήσεις, για ανακαίνιση και κατασκευή σύγχρονων εγκαταστάσεων, με χρήματα της ΥΠΑ.
Οι δημοπρατήσεις, που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν το Α’ τρίμηνο του 2015, ακυρώθηκαν από την κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου, δεν έγιναν ποτέ, και τεσσεράμισι χρόνια που κυβέρνησαν, δεν αποφάσισαν τίποτα για την αναβάθμιση του αερολιμένα μας.
Επίσης, τεσσεράμισι χρόνια δεν προχώρησαν στην αξιοποίηση των 40 περίπου στρεμμάτων που είχαμε παραχωρήσει από την Πολεμική Αεροπορία στην ΥΠΑ για κατασκευή χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών.
Επιπροσθέτως, δεν ενέταξαν στο ΕΣΠΑ τη μελέτη που εκπόνησε η Πολεμική Αεροπορία, κατόπιν προτροπής μου, και η οποία είχε κατατεθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης προβλέποντας μεταξύ άλλων την διαπλάτυνση του διαδρόμου προσγείωσης-απογείωσης, την κατασκευή καινούργιου πύργου ελέγχου, την τοποθέτηση φωτισμού και την κατασκευή αποχετευτικού συστήματος.
Η σημερινή κυβέρνηση, διά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει δεσμευτεί για γρήγορες αποφάσεις και αξιοποίηση του Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας.
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή μου, ευχαρίστησα τον αερολιμενάρχη, τον επικεφαλής της Αστυνομίας, καθώς και όλους τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο, για την χρήσιμη ενημέρωση αλλά και την προσφορά τους, στη λειτουργία του αερολιμένα μας και την προώθηση του τουρισμού στο νομό μας”.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο