Ο λόφος με τα κρυμμένα μυστικάΔώδεκα χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στα ράφια, το βιβλίο Ο λόφος με τα κρυμμένα μυστικά: Το χρονικό μιας φανταστικής ανασκαφής του καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας Πάνου Βαλαβάνη επανακυκλοφορεί (10η ανατύπωση) από τις Εκδόσεις Πορφύρα. Θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία, τόσο στα ελληνικά, όσο και στα αγγλικά.

Σ’ αυτό το διαχρονικής αξίας βιβλίο, ο ακαδημαϊκός και συγγραφέας αφηγείται μια φανταστική περιπέτεια, που θα μπορούσε όμως κάλλιστα να είναι πέρα για πέρα αληθινή. Μέσα από αυτή ζωντανεύει η ιστορία της Ελλάδας – από την Παλαιολιθική εποχή μέχρι και το σήμερα. Αφορμή γι’ αυτό το οδοιπορικό, ένας παράξενος λόφος. Δημιουργήθηκε από 8.000 χρόνια ζωής, κρατώντας επτασφράγιστα τα μυστικά του, μέχρι που μια μέρα κίνησε την περιέργεια ενός νεαρού αρχαιολόγου…

Ο λόφος με τα κρυμμένα μυστικά, εκτός από ένα βιβλίο γνώσης –μ’ επιστημονική σφραγίδα, μα δίχως ίχνος ξύλινου διδακτισμού–, είναι και ένα εξαιρετικό εργαλείο δημιουργικής απασχόλησης. Στο δεύτερο μέρος του, τα παιδιά θα βρουν ασκήσεις, προτάσεις για θεατρικό παιχνίδι και ομαδικές δραστηριότητες, καθώς και ευφάνταστες κατασκευές.

 

Ο λόφος με τα κρυμμένα μυστικά
Το χρονικό μιας φανταστικής ανασκαφής
Πάνος Βαλαβάνης
εικονογράφηση: Άντα Γανώση
Εκδόσεις Πορφύρα
105 σελ.
ISBN 978-618-81751-7-4
Τιμή €15,00
001 patakis eshop

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο