Ο Μερκούρης για σχολικές καθαρίστριες στην Τριφυλία 

Τις προτάσεις του όσον αφορά τον αριθμό και το ωράριο των σχολικών καθαριστριών κάνει ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τριφυλίας Γιάννης Μερκούρης.

Αναλυτικά αναφέρει: “Η προτεινόμενη αύξηση στις σχολικές καθαρίστριες νομίζω δεν είναι αρκετή για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των σχολικών μονάδων του δήμου λόγω του Covid-19. Για να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις πρωτοκόλλου και οι ανάγκες από την απειλή εξάπλωσης του ιού προτείνω: Να αυξηθεί κατά δύο ώρες η απασχόληση όλων των καθαριστριών με πλήρη απασχόληση. Γυμνάσιο, 1ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Φιλιατρών να αυξηθεί η απασχόλησή τους τουλάχιστον κατά δύο ώρες. Στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγεία Γαργαλιάνων να απασχοληθεί η υπάρχουσα καθαρίστρια επτά ώρες την ημέρα. Νηπιαγωγείο Μαραθόπολης, να προσληφθεί νέα καθαρίστρια με 3ωρη, τουλάχιστον, απασχόληση.

Αν πραγματικά θέλουμε να εξασφαλίσουμε συνθήκες ασφαλούς παραμονής των μαθητών στους σχολικούς χώρους είναι απαραίτητες οι προτεινόμενες αλλαγές στο ωράριο απασχόλησης των καθαριστριών. Η πολιτεία μας παρέχει αυτή τη δυνατότητα με επιχορηγήσεις και νομοθετικά”.

 

                                                         

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο