Ο Νιλ Γκέιμαν έσπασε την καραντίνα για να επιστρέψει στη Μεγάλη ΒρετανίαΈντονες επικρίσεις δέχτηκε ο συγγραφέας Νιλ Γκέιμαν για την απόφασή του να αφήσει τη σύζυγό του και το παιδί του στη Νέα Ζηλανδία και να ταξιδέψει στην εξοχική του κατοικία στη Σκοτία, παραβιάζοντας τα μέτρα αποτροπής της εξάπλωσης του κορονοϊού και θέτοντας, σύμφωνα με τους επικριτές του, σε ενδεχόμενο κίνδυνο ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Ο 59χρονος συγγραφέας αναχώρησε από τη Νέα Ζηλανδία με πτήση για το Λος Άντζελες, απ’ όπου με άλλη πτήση μετέβη στο Λονδίνο, και από εκεί δανείστηκε το αυτοκίνητο ενός φίλου του για να καταλήξει στον προορισμό του, παρότι η κυβέρνηση είχε παροτρύνει τους τουρίστες και τους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών να μη μετακινούνται.

«Οδήγησα προς τα βόρεια, σε άδειους αυτοκινητοδρόμους και μετά σε άδειους δρόμους, έφτασα περίπου τα μεσάνυχτα και είμαι εδώ έκτοτε. Έπρεπε να πάω κάπου όπου θα μπορούσα να μιλάω με ανθρώπους στη Μεγάλη Βρετανία όταν αμφότεροι θα ήμασταν ξύπνιοι, και όχι μόνο πριν από το πρωινό και μετά το δείπνο. Και έπρεπε να πάω κάπου όπου να μπορώ να συνεχίσω εύκολα την απομόνωσή μου», υποστήριξε ο ίδιος.

Όταν ένας χρήστης του Twitter τον επέκρινε για τη συμπεριφορά του, ο Γκέιμαν τού απάντησε: «Είναι η κύρια κατοικία μου. Είμαι Βρετανός φορολογούμενος πολίτης και είμαι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους εδώ. Και προφανώς, δε μετακινούμαι».

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο