Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος «Θεμέλιος Θεσσαλονίκης Λίθος» [βίντεο ντοκ.]


Το ντοκιμαντέρ για τον Ντίνο Χριστιανόπουλο παρακολουθεί την Ιστορία της Θεσσαλονίκης τον 20ο αιώνα μέσα από τα μάτια και το έργο του ποιητή. Ακολουθεί τα βήματά του στα στενά της πόλης όπου μεγάλωσε και μεγαλούργησε.

Δείτε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ από την ΕΡΤ3

Η σκηνοθέτρια Αθηνά Κρικέλη σημειώνει:
«Ο Nτίνος Χριστιανόπουλος είναι μια Θεσσαλονίκη από μόνος του. Αρχικό μας μέλημα ήταν να δημιουργήσουμε ένα αφιέρωμα για τον ίδιο, όμως πολύ σύντομα ανακαλύψαμε πως ο ποιητής είναι η ίδια η πόλη, αν αυτή είχε τη δυνατότητα να πάρει μορφή θα περιέγραφε τις ιστορίες της με τον ίδιο τρόπο τις καταπληκτικές λεπτομέρειες και τον μοναδικό τρόπο αφήγησης του Ντίνου Χριστιανόπουλου. Ήταν συγκλονιστική εμπειρία των συνεργατών μου κάθε φορά που ολοκλήρωναν κάποια συνέντευξη μαζί του. Περιέγραφαν τις στιγμές, γοητευμένοι, μαγεμένοι θαρρείς. Δύσκολη υπόθεση ο Ντίνος Χριστιανόπουλος, όχι για αυτό που είναι αλλά και για όλα αυτά που γνωρίζει για την πόλη, θα χρειαζόμασταν μια ολόκληρη ροή προγράμματος για να καταγράψουμε τη ζωή και τις σκέψεις του».

Για τον ποιητή μιλούν ο ερμηνευτής – μουσικός παραγωγός Δημήτρης Νικολούδης, ο συγγραφέας Περικλής Σφυρίδης και ο φιλόλογος, διδάσκων στο Α.Π.Θ. Δημήτρης Κόκορης.

Περιλαμβάνονται σπάνιες φωτογραφίες, αποσπάσματα ταινιών αρχείου και άλλα ντοκουμέντα που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Αφήγηση: Άγγελος Αντωνόπουλος, Ιστορικά στοιχεία: Γιώργος Αναστασιάδης, Έρευνα – ρεπορτάζ: Χριστίνα Χαλεπλίδου, Εικονολήπτης: Δημήτρης Ζησόπουλος, Κώστας Κρικέλης, Μοντάζ: Κώστας Κρικέλης , Οργάνωση παραγωγής: Πασχαλία Δελκοτζάκη,

Σκηνοθεσία- Διεύθυνση παραγωγής: Αθηνά Κρικέλη
Σκηνοθέτης: Εύη Παπαδημητρίου
Επιμέλεια: Κώστας Μπλιάτκας
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Τσέπος, Δημήτρης Φράστανλης
Επιμέλεια παραγωγής: Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο