Ο συγγραφέας του «Πέρσι Τζάκσον» απεχθάνεται τις ταινίες της σειράςΟ Ρικ Ράιορνταν γνώρισε μεγάλη εκδοτική επιτυχία με τα βιβλία εφηβικής λογοτεχνίας της σειράς «Πέρσι Τζάκσον», με πρωταγωνιστές εφήβους με καταγωγή από θεούς της αρχαίας Ελλάδας. Όμως οι αντίστοιχες ταινίες δεν είχαν την ίδια επιτυχία – και πώς να έχουν, όταν ο ίδιος ο συγγραφέας τις αποκηρύσσει;

Όταν ένας χρήστης του Twitter ρώτησε τον Ράιορνταν γιατί μία σκηνή από την ταινία Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι: Η κλοπή της αστραπής λείπει από την εκδοχή της που προβάλλεται στη συνδρομητική υπηρεσία Disney+, εκείνος δε μάσησε τα λόγια του: «Δεν ξέρω, αλλά προφανώς είναι λάθος. Θα έπρεπε να τη λογοκρίνουν ολόκληρη. Απλά δύο ώρες με μία άδεια οθόνη», σχολίασε.

Όταν ένας άλλος χρήστης συμφώνησε μαζί του για τις ταινίες της σειράς, ο συγγραφέας παρατήρησε: «Για σας ήταν μερικές ώρες διασκέδασης. Για μένα ήταν το έργο ζωής μου που μπήκε στη μηχανή του κιμά, παρότι τους παρακάλεσα να μην το κάνουν».

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως δεν έχει δει τις ταινίες και ούτε σκοπεύει να το κάνει. «Τις κρίνω έχοντας διαβάσει τα σενάρια, γιατί νοιάζομαι κυρίως για την πλοκή. Οπωσδήποτε δεν έχω τίποτα με τους πολύ ταλαντούχους ηθοποιούς. Δε φταίνε αυτοί. Λυπάμαι απλώς που τους παρέσυραν σε αυτό το χάλι», ανέφερε.

Σημειωτέον ότι τα βιβλία της σειράς κυκλοφόρησαν στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πάπυρος, σε μετάφραση της Αναστασίας Λαμπροπούλου.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο