Ο Τζον λε Καρέ και το «φιάσκο» του κορονοϊούΩς «τραγικό εθνικό φιάσκο» χαρακτηρίζει ο συγγραφέας Τζον λε Καρέ τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού από τη βρετανική κυβέρνηση, ενώ αποδίδει τον μεγάλο αριθμό των θυμάτων στη χώρα στην πολυετή πολιτική λιτότητας και την αποδυνάμωση του εθνικού συστήματος υγείας της Βρετανίας.

Ωστόσο, μιλώντας στο BBC Radio, ο συγγραφέας εξέφρασε την ελπίδα ότι η πανδημία θα οδηγήσει σε μια πιο δίκαιη κοινωνία, με πιο ισορροπημένη κατανομή του πλούτου. «Όχι μία κομμουνιστική κοινωνία, απλώς μία λογική κοινωνία», διευκρίνισε.

Ο Λε Καρέ αποκάλυψε εξάλλου ότι, στα 88 του χρόνια, γράφει αυτές τις μέρες ένα ακόμα βιβλίο, στο σπίτι του στην Κορνουάλη, όπου περνά τις μέρες της καραντίνας μαζί με τη σύζυγό του. «Είμαστε εντελώς μόνοι μας. Είναι σαν να περνάμε έναν μήνα του μέλιτος στους γκρεμούς. Δουλεύω από τις 9 το πρωί και θα έμοιαζε σχεδόν προσβλητικό, θα έλεγα, να μην έγραφα και να μην ήμουν παραγωγικός τώρα, γιατί αισθάνομαι ότι είναι μεγάλο προνόμιο που βρίσκομαι εδώ. Πηγαίνει πολύ καλά», δήλωσε.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο