Ο Τζον Μπόλτον έγραψε το επόμενο μεγάλο μπεστ σέλερ στις ΗΠΑ;Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται στις Ηνωμένες Πολιτείες η κυκλοφορία του βιβλίου του πρώην συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον, τον οποίον ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορεί ότι θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας. Μάλιστα, έχει κινήσει διαδικασίες για να μπλοκάρει την κυκλοφορία του βιβλίου του, το οποίο τιτλοφορείται The Room Where It Happened.

Σε αυτό, ο Μπόλτον δηλώνει ότι αποκαλύπτει μεγάλα μυστικά γύρω από την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ. Μεταξύ των ισχυρισμών του, που έχουν διαρρεύσει, είναι ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ζητήσει από την Κίνα να τον βοηθήσει να επανεκλεγεί στις φετινές εκλογές, ενώ ο Τραμπ μιλά για «επινοημένες ιστορίες».

Γεγονός είναι πάντως ότι οι πρώτες κριτικές του βιβλίου που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές. Η Washington Post και οι New York Times στηλιτεύουν την απουσία αυτοκριτικής του ίδιου του Μπόλτον, ενώ το NPR παρατηρεί ότι η χρονική στιγμή που κυκλοφορεί το βιβλίο, πολύ μετά τα γεγονότα που εξιστορεί, του δίνει περισσότερο ιστορικό χαρακτήρα, παρά επίκαιρο.

Πάντως, οι παραπάνω κριτικές δε φαίνεται να αποθαρρύνουν το αναγνωστικό κοινό και το βιβλίο αναμένεται να είναι από τα πιο ευπώλητα της χρονιάς. Όσο για τις απειλές για «μπλόκο» στην κυκλοφορία του, ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster κάνει λόγο για μια «αυθαίρετη, πολιτικά υποκινούμενη άσκηση ματαιότητας», τονίζοντας πως ήδη έχουν διανεμηθεί εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο