Ο Χάρλαν Κόμπεν και η γοητεία της μικρής οθόνηςΟ συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Χάρλαν Κόμπεν έχει γίνει ευρύτερα γνωστός και στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, χάρη στη συνεργασία του με την πλατφόρμα Netflix, όπου είναι διαθέσιμες δύο σειρές που βασίζονται σε βιβλία του («The Stranger» και «Safe»). Όμως ξεκαθαρίζει πως δεν γράφει τα βιβλία του έχοντας στο μυαλό του το πώς θα μεταφερθούν στη μικρή οθόνη.

«Είμαι πάντα πρόθυμος να προχωρήσω σε μεγάλες αλλαγές, όταν κάνω τη διασκευή του κειμένου», δήλωσε στην εφημερίδα Irish News ο συγγραφέας, προσθέτοντας: «Ένα βιβλίο πρέπει να είναι βιβλίο και μία τηλεοπτική σειρά πρέπει να είναι τηλεοπτική σειρά. Όταν τα μπλέκεις αυτά τα δύο και νομίζεις ότι πρέπει να είσαι αφοσιωμένος ευλαβικά σε ένα κείμενο, τότε συνήθως κάνεις τη χειρότερη δυνατή μεταφορά».

Ο Κόμπεν πλέον εκτός από συγγραφέας είναι σεναριογράφος και παραγωγός, όμως «τα βιβλία θα είναι πάντα η αληθινή μου αγάπη, η δουλειά μου», τόνισε και συμπλήρωσε: «Αλλά πραγματικά απολαμβάνω ό,τι έχει να κάνει με τα τηλεοπτικά πράγματα. Με ένα επιτυχημένο βιβλίο, νιώθεις σαν αθλητής του γκολφ ή του τένις που έχει κερδίσει ένα μεγάλο τουρνουά. Γιορτάζεις μόνος σου και όλα περιστρέφονται γύρω από σένα. Όσο μεγαλώνω, όμως, το βρίσκω πιο διασκεδαστικό να είμαι μέλος μιας ομάδας. Είναι σαν να συμμετέχεις σε μία ομάδα ποδοσφαίρου κι έχετε κερδίσει το πρωτάθλημα. Μπορεί να είσαι ο αρχηγός, αλλά γιορτάζετε σαν ομάδα και θες πραγματικά οι συμπαίκτες σου να τα πάνε καλά».

Το βιβλίο του Χάρλαν Κόμπεν Ο ξένος, όπου βασίζεται η ομότιτλη σειρά του Netflix, κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, σε μετάφραση Αύγουστου Κορτώ.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο