Πάνω από 1.000 εκδοτικοί οίκοι στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της ΣάρτζαΜε αυστηρά προληπτικά μέτρα θα διεξαχθεί η 39η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Σάρτζα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, από τις 4 έως τις 14 Νοεμβρίου. Το θέμα της φετινής έκθεσης είναι: «Ο κόσμος διαβάζει από τη Σάρτζα».

Μεταξύ των μέτρων που λαμβάνονται ενόψει της διοργάνωσης είναι η χρήση θερμικών σαρωτών και πυλών απολύμανσης, που θα εγκατασταθούν σε όλες τις εισόδους και εξόδους της έκθεσης. Υποχρεωτική θα είναι επίσης η χρήση μάσκας, καθώς και η τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων από επισκέπτες και εκδότες στα περίπτερα, ενώ όλοι οι επισκέπτες θα φορούν ένα χρωματιστό βραχιόλι που θα δηλώνει την ώρα άφιξης και αποχώρησής τους. Σημειώνεται ότι η διοργάνωση θα είναι υβριδική, αφού θα προβάλλεται και μέσω διαδικτύου.

Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας στον εκδοτικό κόσμο, φέτος συμμετέχουν στην έκθεση 1.024 εκδοτικοί οίκοι από 73 χώρες, που θα παρουσιάσουν γύρω στα 80.000 βιβλία, καθώς και 60 γνωστοί Άραβες και ξένοι συγγραφείς από 19 χώρες.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο