Πανελλήνιος διαγωνισμός σεναρίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική ΕπανάστασηΗ Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (ΕΣΕ) προκηρύσσει έναν πανελλήνιο διαγωνισμό επετειακού χαρακτήρα, προκειμένου να τιμήσει τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, για πρωτότυπο σενάριο μικρού μήκους με θέμα το ’21 (εποχής ή και θέμα/ιστορία που διαδραματίζεται κατά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση έως σήμερα, αλλά συνδέεται με κάποιον τρόπο με τον Αγώνα της Παλιγγενεσίας, όχι απαραίτητα με τη χρονολογία κήρυξής του).

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν συμμετοχή από τη 15η Οκτωβρίου 2020 μέχρι τη 15η Μαΐου 2021, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Να πραγματοποιηθεί η κατοχύρωση σεναρίου στην ΕΣΕ (τύπος έργου: Σενάριο μικρού μήκους Πρωτότυπο), στη διεύθυνση: https://senariografoi.gr/gr/screenplays/screenplays-registration/

Βήμα 2: Με τον κωδικό κατοχύρωσης να δηλώσουν συμμετοχή στον σχετικό διαγωνισμό (1821-2021: Διαγωνισμός Σεναρίου της ΕΣΕ για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση): https://senariografoi.gr/gr/screenplays/contests

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό διασφαλίζεται με τον κωδικό συμμετοχής που λαμβάνει ο κάθε μετέχων μετά την υποβολή του έργου, στην ειδική εφαρμογή του διαγωνισμού (βλ. βήμα 2 ανωτέρω), στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει. Μην αναγράφετε το ονοματεπώνυμό σας εντός του αρχείου pdf του σεναρίου.

Στην ειδική περίπτωση που η πληρωμή της κατοχύρωσης δεν δύναται να γίνει με οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, μπορεί να γίνει με κατάθεση στην Τράπεζα Πειραιώς, αριθ. λογ. IBAN GR5701718390006839133385616. Σχετικά με αυτή τη διαδικασία παρακαλούμε επικοινωνήστε στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Για πλήρη ενημέρωση, επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο της ΕΣΕ. Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με τον πρόεδρο της ΕΣΕ, κ. Αλέξανδρο Κακαβά, στο τηλέφωνο 6932.089.819 ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Σε περίπτωση που τα σενάρια δεν υπερβαίνουν τα 20, η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού έχει δικαίωμα είτε να κηρύξει τον διαγωνισμό άγονο ή να απονείμει λιγότερα βραβεία.

Όροι διαγωνισμού μικρού μήκους
– Ο διαγωνισμός αφορά οιονδήποτε συγγραφέα ανεξαρτήτως ηλικίας. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό συνιστά και άδεια να χρησιμοποιούνται τα ονόματα των νικητών και οι φωτογραφίες τους για λόγους δημοσιότητας και προώθησης.
– Είναι αποδεκτά και σενάρια γραμμένα από περισσότερους από έναν συγγραφείς. Εφόσον το σενάριο κερδίσει βραβείο, το βραβείο θα διανεμηθεί μεταξύ των συγγραφέων.
– Το πρωτότυπο σενάριο πρέπει να είναι πρωτότυπη εργασία του συγγραφέα. Σε καμία περίπτωση δεν γίνονται δεκτές νέες εκδοχές ή διορθωμένες σελίδες του σεναρίου. Το σενάριο, γραμμένο στην ελληνική γλώσσα, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 12 σελίδες (μονό διάστημα). Οι σελίδες (πλην του εξωφύλλου) πρέπει να είναι αριθμημένες. Τα σενάρια πρέπει να είναι γραμμένα με βάση το επαγγελματικό φορμάτ με στοιχεία των 12pt.
– Βασική προϋπόθεση συμμετοχής στον διαγωνισμό: τα σενάρια να μην έχουν γυρισθεί και να μην έχουν διακριθεί σε άλλους ή και σε αυτόν τον διαγωνισμό. Επίσης, να μην έχουν λάβει μέρος σε προγενέστερο διαγωνισμό, εκτός εάν έχουν υποστεί ριζικές αλλαγές και επανακατοχυρωθεί.

Η βαθμολογία των σεναρίων θα γίνει με point system ως εξής:
5 σημεία για την πρωτοτυπία της ιδέας
5 σημεία για τον χειρισμό του θέματος (’21)
5 σημεία για τη δραματουργία και την πλοκή
5 σημεία για την ανάπτυξη των χαρακτήρων
5 σημεία για τους διάλογους

Θα συσταθούν κριτικές επιτροπές από μέλη και μη της ΕΣΕ. Τα ονόματα των μελών των επιτροπών δεν είναι ανακοινώσιμα προ της απονομής των βραβείων. Τελικά αποτελέσματα τον Ιούλιο του 2021. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής πλην των προερχομένων από την επαρχία ή το εξωτερικό, που θα προσκαλούνται εγκαίρως ώστε να δυνηθούν να παραστούν στην τελετή απονομής των βραβείων.

Βραβεία μικρού μήκους ’21
Το πρώτο βραβείο πρωτότυπου σεναρίου θα λάβει έπαθλο 1.000 ευρώ για τον συγγραφέα και μετάλλιο (επιπλέον 500 ευρώ θα δοθούν στον επαγγελματία παραγωγό εφόσον καταθέσει φάκελο χρηματοδότησης στο ΕΚΚ ή στην ΕΡΤ). Οι δεύτεροι και τρίτοι νικητές θα τύχουν δωρεάν ανάλυσης και θα λάβουν μετάλλιο. Οι έπαινοι θα λάβουν τιμητική διάκριση. Η ΕΣΕ θα καλύψει το κόστος κατοχύρωσης των δικαιωμάτων του επομένου μικρού μήκους έργου όσων λάβουν έπαινο.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο