Παραλαβή μεγάλου αριθμού τεστ ταχείας εξέτασης για κορωνοϊό


Μεγάλος αριθμός τεστ ταχείας εξέτασης αντιγόνων κορωνοϊού (Covid 19 Ag Rapid Test) παρελήφθησαν σήμερα στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, και τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, (ΕΟΔΥ) Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Πρόκειται για σκευάσματα, συνολικά 200.000 τεμάχια, τα οποία προμηθεύτηκε ο ΕΟΔΥ με χορηγία ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ και τα οποία «κατατάσσουν τη χώρα μας μεταξύ των πρώτων χωρών διενέργειας τεστ ανά 100.000 κατοίκους στην Ευρώπη».

«Το υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΔΥ και η ελληνική κυβέρνηση θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία» συμπλήρωσε ο κ. Αρκουμανέας.

«Τα νησιά μας σήκωσαν ένα πολύ μεγάλο βάρος και δικαιούνται τον σεβασμό όλων μας, και στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία πρέπει να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της. Κι εμείς, ως χώρα, θα συνεχίσουμε πρώτα με τη φύλαξη των συνόρων μας και κυρίως με την αποσυμφόρηση των νησιών» δήλωσε, κατά τη διαδικασία της παραλαβής, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο