Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου: Εκτακτη συνεδρίαση ζητούν 29 σύμβουλοι των μειοψηφιών

[ad_1]

Πρόταση έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κατέθεσαν 29 σύμβουλοι των παρατάξεων Πέτρου Τατούλη, Γιώργου Δέδε, Νίκου Γόντικα, Θανάση Πετράκου, Δήμητρας Λυμπεροπούλου και Παναγιώτη Κάτσαρη.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το νόμο, το Σώμα συνεδριάζει όταν το ζητήσει το 1/3 των συμβούλων (17 σύμβουλοι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου).
Αναλυτικά η πρόταση των 29 συμβούλων: «Κύριε πρόεδρε, κύριε περιφερειάρχη, επειδή αρκετά θέματα τα οποία έχουν θέσει οι περιφερειακοί σύμβουλοι των αντιπολιτεύσεων δεν έχουν συζητηθεί, ορισμένα εδώ και μήνες, παρότι είναι επίκαιρα και παρότι έχετε δεσμευτεί ότι θα συζητηθούν, ζητούμε την κατεπείγουσα και έκτακτη σύγκληση του Π.Σ. με βάση το άρθρο 167 παρ. 3 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 100 του Ν. 4555/ 2018 και όπως ισχύει με την εγκύκλιο της 20ής Αυγούστου 2019 του υπουργείου Εσωτερικών, μετά από 6 ημέρες όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος, δηλαδή την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020. Επισημαίνουμε ότι τα θέματα τα οποία προτείνουμε στη συγκεκριμένη έκτακτη συνεδρίαση είναι τα 4 τα οποία ήταν τακτικά στη συνεδρίαση της 7ης Δεκεμβρίου και δεν συζητήθηκαν, καθώς και 2 θέματα τα οποία τέθηκαν προ ημερησίας διάταξης και για τα οποία το Σώμα αποφάσισε τη συζήτησή τους την 7η Δεκεμβρίου. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της έκτακτης συνεδρίασης του Πε.Συ.Π. τα οποία προτείνουμε είναι τα εξής:
• Ενημέρωση – συζήτηση για τα πυρηνελαιουργεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (εξ αναβολής). Εισηγητές: Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δήμητρα Λυμπεροπούλου και Αθανάσιος Πετράκος.
• Λήψη απόφασης για την προστασία και επέκταση του ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας. Εισηγητές: Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ντίνα Νικολάκου και Αθανάσιος Πετράκος.
• Έκφραση αλληλεγγύης του Πε.Συ.Π. στους συλληφθέντες της 6ης Δεκεμβρίου 2020 στην Καλαμάτα. Εισηγητής: Ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Κάτσαρης.
• Συζήτηση για τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19 σε σχέση με τους εργάτες γης. Εισηγητές: Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νικόλαος Γόντικας και Αθανάσιος Πετράκος.
• Συζήτηση για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται λόγω του κορονοϊού. Εισηγητές: Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ντίνα Νικολάκου και Αθανάσιος Πετράκος.
• Συζήτηση για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού.
Εισηγήτρια: Η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα”.[ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο