Πλωτές ομάδες ΕΟΔΥ-Σύμπλευσης σε νησιά για τη διενέργεια τεστ κορωνοϊοϋ


Στη δημιουργία Πλωτών Ομάδων πραγματοποίησης διαγνωστικών τεστ για COVID-19 σε απομονωμένα και ακριτικά νησιά προχωρούν η Σύμπλευση ΑΜΚΕ και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί με τα φουσκωτά και τα πληρώματα εθελοντών της Σύμπλευσης από την Δευτέρα 25 Μαΐου και την Τρίτη 26 Μαΐου σε Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο και Σίκινο, για την πρώτη σχετική δράση. Θα πραγματοποιηθούν διαγνωστικά τεστ ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2 σε κατοίκους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, διαβητικοί, κ.ά.). Η αποστολή θα επιστρέψει στην Αττική μαζί με τα δείγματα που θα προωθηθούν στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια προς ανάλυση.

Οι λήψεις δειγμάτων θα γίνουν από στελέχη του ΕΟΔΥ και εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές της Σύμπλευσης με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Το σύνολο των συμμετεχόντων στην αποστολή θα εξεταστεί πρώτα για COVID-19.

Η πρώτη κοινή αποστολή ΕΟΔΥ και Σύμπλευσης θα χρησιμοποιήσει 4 φουσκωτά σκάφη με πληρώματα και εθελοντές της Σύμπλευσης και στελέχη του ΕΟΔΥ και θα μπορεί να επαναλαμβάνεται καθ’ υπόδειξη του ΕΟΔΥ σε άλλα νησιά.

Ο πρόεδρος της Σύμπλευσης Νίκος Αθανασίου δήλωσε σχετικά: «Για εμάς στην Σύμπλευση, η μεγαλύτερη δέσμευσή μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα στους νησιώτες. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης στεκόμαστε αρωγοί σε αυτή τη δύσκολη και δυσχερή χρονική συγκυρία για τη χώρα μας και για ολόκληρο τον κόσμο. Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας, νιώθουμε εντονότερη από ποτέ την ανάγκη να συμπαραταχθούμε στις προσπάθειες της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID- 19 και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της».

Οι εθελοντές της Σύμπλευσης εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στην διοίκηση του ΕΟΔΥ, που υποδέχθηκε θερμά και αποδέχθηκε την πρόθεση να προσφέρουν όπως πάντα απολύτως εθελοντικά έργο, αλλά και τα μέσα της ομάδας.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο