Ποιοι είναι πιθανότερο να καταφεύγουν σε υπερφαγία εν μέσω πανδημίας – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι ορισμένοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να προβαίνουν σε υπερφαγία κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε σχέση με άλλους.

Πιο συχνά, είναι νέοι ενήλικες που αντιμετώπιζαν κοινωνικό στίγμα για το ότι είναι υπέρβαροι, πριν την έναρξη της πανδημίας COVID-19.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτή η ομάδα είχε υψηλότερα επίπεδα συμπτωμάτων κατάθλιψης, στρες και κατανάλωσης φαγητού ως μηχανισμό αντιμετώπισης, καθώς και συμπεριφορές υπερφαγίας σε σύγκριση με αυτούς που δεν αντιμετώπιζαν στίγμα πριν την πανδημία.

Ο κίνδυνος υπερφαγίας ήταν σχεδόν τριπλάσιος σε όσους βίωναν κακή συμπεριφορά λόγω των κιλών τους σε σύγκριση με όσους δεν  βίωναν.

Η έρευνα περιέλαβε 600 ανθρώπους που συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια.

Η Rebecca Puhl, του  University of Connecticut, δήλωσε ότι η κατανόηση του αν το στίγμα για τα κιλά αυξάνει τον κίνδυνο προκλήσεων στην υγεία κατά την πανδημία αποτελεί σημαντικό πρώτο βήμα για την ανάπτυξη μηνυμάτων υγείας, αποκρίσεων και  στήριξη σε εξάρσεις της covid-19 και παρόμοιες επείγουσες καταστάσεις υγείας.

H ερευνήτρια πρόσθεσε, ότι με επιπλέον εξάρσεις και περισσότερα περιστατικά COVID-19 να αναμένονται τους επόμενους μήνες, είναι σημαντικό να στηριχτούν άνθρωποι που μπορεί να είναι ευάλωτοι σε χειρότερη υγεία και συμπεριφορές που επιδεινώνουν τον κίνδυνό τους σε καιρούς πανδημίας.

Τα στοιχεία ίσχυαν για άντρες και γυναίκες, άσχετα από το βάρος τους, κατά τους αρχικούς περιορισμούς παραμονής στο σπίτι και μετά την άρση τους.

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Ελληνική Παιδοπνευμονολογική Εταιρεία: Οδηγίες για τη χρήση μάσκας στο σχολείο

Τι εισηγούνται ομόφωνα οι επιστήμονες για τα υγιή και για τα παιδιά με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας…. Περισσότερα »

Επιστρέφει σε lockdown το ΙσραήλΕπιστρέφει σε lockdown το Ισραήλ

Τα μέτρα κατά του κορωνοϊού λαμβάνονται έπειτα από την αδυναμία ελέγχου της επιδημίας και θα έχουν διάρκεια δύο εβδομάδων…. Περισσότερα »

Funds για αγορά κλινικών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, ΧανιάFunds για αγορά κλινικών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά

Καθημερινές επαφές με Έλληνες επιχειρηματίες, έχουν διαχειριστές κεφαλαίων από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ…. Περισσότερα »

Ουρική αρθρίτιδα: Διάγνωση, επιπλοκές και θεραπείαΟυρική αρθρίτιδα: Διάγνωση, επιπλοκές και θεραπεία

Πού οφείλεται η νόσος και πώς εκδηλώνεται…. Περισσότερα »

Εγκυμοσύνη και πολλαπλή σκλήρυνσηVideo – Εγκυμοσύνη και πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μαρία Αναγνωστούλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Υπεύθυνη Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσογενετικής, 1ης Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής, ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, επισημαίνει ότι, πλέον δεν … Δείτε το video

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο